Юнацька збірна України U-19 бездарно програла в кваліфікаційному раунді збірній Косово з рахунком 0:4.

Наступний матч українці зіграють проти Словаччини (21-го листопада).

Для виходу до еліт-раунду відбору Україні потрібно посісти у квартеті перше або друге місце. Також путівку туди отримає найкраща серед третіх команд.

Євро-2024 – U-19
Група 7, 2 тур
18 листопада

Україна U-19 – Косово U-19 0:4 (0:1)

Голи: 0:1 – 22 Мулікі, 0:2 – 64 Буюпі, 0:3 – 79 Мулікі, 0:4 – 90+2 Рама.

Підопічним Кузнєцова ніяк не вдавалося реалізувати моменти – кіпер Косово рятував команду. Ба більше, на 22-й хвилині косовари завдяки голу Гашіджана вийшли вперед. По перерві Україна продовжила створювати небезпеку, та довести справу до кінця не могла. Всередині другого-тайму Бужупі подвоїв перевагу гостей, а через декілька миттєвостей дубль Гашіджана зробив рахунок 0:3. На компенсованих хвилинах Рама довів відрив до розгромного.

Нагадаємо, що в ЗМІ активно критикували тренера юнацької збірної за те, що він невикликав півзахисника «Боруссії» Дортмунд U-19 Данила Кревсуна. Також ходили чутки, що граців заставляють підписувати контракти з агенством Шаблія, інакше про збірну можна забути. 

Зазначимо також, що складі збірної України U-19 грають діти колишніх футболістів Олега Саленка, Олега Гусєва і Олександра Пищура, а також син президента ФК Львів Романа Михайліва.