Можливо, для більшості вболівальників це прозвучить дивно, але сьогодні збірна України проводить товариський матч.

Наша команда у польському Гданську зустрінеться з місцевою командою “Лехія”, а сама гра стартувала о 17:00 за київським часом. Як би дико це не було, але навіть цю інформацію всі дізналися тільки з твіттера польського клубу. Бо ще вчора вдень на сайті УАФ не було жодної згадки про те, що національна збірна гратиме у четвер. Більше того, коли журналісти намагалися додзвонитися до посадових осіб УАФ, ті або відмовлялися від коментарів, або зовсім не брали слухавку. До слова, трансляції матчу також не буде, бо він відбудеться за зачиненими дверима, як весняний поєдинок проти англійського “Брентфорда”.

Чутки про те, що Україна гратиме товариський матч просочилися більше тижня тому, а підтвердив їх Сергій Ребров, котрий заявив, що ФІФА змушує нас зіграти даний поєдинок. Мовляв, через зобов’язання перед спонсорами та трансляторами кожна збірна мусить зіграти щонайменше 10 матчів за рік, а в нас їх назбирувалося 9. Це все було б чудово, тільки, по-перше, до чого тут транслятори, якщо гру й так не показують? По-друге, якщо б врахували гру з “Брентфордом” навесні, то в нас було б 10 матчів. А чому її не врахували? Бо там дозволялося проводити 10 замін, тоді як в офіційному матчі ФІФА їх має бути не більше 6. А тепер головне запитання. Скільки замін дозволено в сьогоднішньому матчі “Лехії” та України? Правильно, також 10!

Якщо у вас на язиці крутиться запитання: “А нахіба тоді потрібен був цей матч?”, тоді вас хвилює те ж саме, що й усіх журналістів. Бо для чого ФІФА би змушувала грати матч, який не увійде в офіційні рейтинги? Для чого трансляторам матч, який не транслюється? Найгірше полягає в тому, що комунікація в УАФ просто на нульовому рівні, а прес-аташе збірної Олександр Гливинський не вважає за потрібне пояснювати щось простому народу. Мабуть, чиновники думають, що так про цей матч швидше забудуть і перемкнуться на Італію. Але як така дичина може творитися в епоху інтернету, соцмереж і відкритого доступу до інформації?

Ігор Цвик, головний редактор Sportanalytic.com