Півзахисник збірної Італії Джакомо Бонавентура вважає, що йому та його товаришам по команді потрібно впоратися з тиском перед вирішальними матчами відбору Євро-2024.

Італійська збірна є чинним чемпіоном Європи, проте ризикує пропустити черговий великий турнір, як це вже було з двома останніми чемпіонатами світу. У листопаді підопічні Лучано Спаллетті зустрінуться з командами Північної Македонії та України. У разі перемоги у першому матчі, італійцям достатньо зіграти з українцями внічию.

– У п’ятницю, у матчі з Північною Македонією, все залежатиме від нас. Важливо почати сильно і дати негайний сигнал. Нам не протистоятиме покірний суперник. Це команда, яка намагається показувати хороший футбол, – цитує Джакомо Бонавентуру Rai Sport.

Водночас, від історичних паралелей нікуди не подітися. І одна з них – на ЧС-2022 Італія не поїхала саме через Північну Македонію, несподівано програвши їй у матчі плей-офф.

– Ми не повинні обтяжувати себе занадто великим тиском, страхом чи занепокоєнням. На полі нам потрібно приймати рішення швидко, і це добре працює лише тоді, коли ви спокійні та безтурботні, – вважає футболіст.

У фінальному турнірі Євро-2024 візьмуть участь 24 команди. 20 із них отримають путівки за підсумками групового турніру відбору – по дві найкращі збірні з кожної групи. Ще три путівки будуть розіграні у плей-офф. Збірну Німеччини на правах господарки турніру звільнено від кваліфікації.