Колишній півзахисник донецького Металурга та багаторічний стержневий гравець Манчестер Сіті івуарієць Яя Туре увийшов до рейтингу найкращих гравців в історії АПЛ.

Яя Туре, який добре відомий вітчизняним вболівальникам зі стажем виступами в донецькому Металурзі, та який розкрився наповну і став зіркою світового футболу у складі Манчестер Сіті, потрапив до символічного списку найкращих гравців АПЛ за всю історію цього турніру (з сезону 1992/1993 років).

В рейтингу від порталу 90min Туре посів доволі високе, 32-ге місце, залишивши позаду таких зірок АПЛ, як Гарет Бейл, який до переїзду в мадридський Реал захищав кольори лондонского Тоттенхема (34-те місце) та одного з найкращих захисників сучасності, бека Ліверпуля Вірджила ван Дейка (39-те місце).  

«У сезоні 2013/14 Яя Туре провів найкращий сезон серед усіх півзахисників, які коли-небудь грали у Прем’єр-лізі.

Кращий за будь-який сезон Стівена Джеррарда, кращий за будь-який сезон Роя Кіна, кращий за сезон Френка Лемпарда».

Пригадали британські журналісти і божевільну результативність Яя в тому чемпіонському сезоні «містян».  

«Його 20 голів привели Манчестер Сіті до чемпіонства в тому році, а також забезпечили йому місце в цьому списку», – йдеться в характеристиці-поясненні від журналістів 90min.

За час професійних виступів Яя Туре грав за бельгійський Беверен, донецький Металург, грецький Олімпіакос, Монако, іспанську Барселону, англійський Манчестер Сіті та китайський Циндао.

Нетривалий час Яя Туре входив до тренерського штабу донецького Олімпіка.