У 13-му турі Ла Лігі Жирона за активної участі Віктора Циганкова та Артема Довбика зберегла лідерство у чемпіонаті, а Андрій Лунін та Роман Яремчук провели перше українське дербі Ла Ліги цього сезону.

Атлетік 4:3 Сельта

Зазвичай, п’ятничні матчі у Ла Лізі рідко бувають видовищними. Та у 13 турі Атлетік та Сельта влаштували справжній блокбастер! Що тут казати, коли на перерву команди пішли вже за рахунку 2:2. У другому таймі суперники обмінялися забитими голами, але не в правилах басків ділити очки: на 8-й компенсованій хвилині господарі заробили пенальті, який успішно виконав Беренгер.

Атлетік – Сельта – 4:3 (2:2; 2:1)
Голи: 0:1, Яго Аспас, 25; 1:1, Сансет, 37; 1:2, Ж.Бамба, 41; 2:2, Гурусета, 45; 3:2, Гурусета, 52; 3:3, Й-н Ларсен, 66; 4:3, з пенальті, Беренгер, 90+8.

Райо Вальєкано 1:2 Жирона

Цього сезону Райо Вальєкано виглядає як гроза авторитетів. Обіграти їх не змогли мадридський Реал (0:0), Реал Сосьєдад (2:2) та Севілья (2:2). Складно довелося і чинному лідеру – Жироні. Мічел з перших хвилин випустив на поле і Віктора Циганкова, і Артема Довбика. Але чи не одразу ж гості опинилися в ролі наздоганяючих, пропустивши вже на 5-й хвилині. Рятувати команду взялися українці: наприкінці першого тайму Циганков асистував Довбику і той уразив ворота суперника. У середині другого тайму Савіо вивів Жирону вперед і цей рахунок зберігся до фінального свистка.

Цікаво, що Артем Довбик забив вже 7 голів у поточному сезоні. За показниками результативності він поступається лише Жерару Морено з Вільярреалу та Антуану Грізманну з Атлетіко, які забили по 8 м’ячів, а також лідеру бомбардирських перегонів – Джуду Беллінгхему з мадридського Реалу, в активі якого вже 10 голів.

Альмерія 1:3 Реал Сосьєдад

Нелегкою вийшла і перемога одного з лідерів поточного чемпіонату в гостях у Альмерії. Відкрити рахунок Реал Сосьєдад зміг всередині другого тайму, коли відзначився Ойярсабаль. Однак Альмерія несподівано відігралася, завдяки влучному удару Аррібаса на 76-й хвилині. Гості відповіли двома точними ударами на останніх хвилинах гри. Спочатку Фернандес реалізував пенальті, а згодом Субіменді встановив остаточний рахунок. Варто відзначити, що якщо слідувати відомій формулі Олега Блохіна (голи у додатковий час не рахуються), то Альмерія цілком заслужила на нічию. До речі, Ойярсабаль у цій грі також забив свій 7-й м’яч у поточному чемпіонаті.

Альмерія – Реал Сосьєдад – 1:3 (0:0; 1:3)
Голи: 0:1, Ойярсабаль, 62; 1:1, Аррібас, 76; 1:2, з пенальті, К.Фернандес; 1:3, Субіменді.

Гранада 1:1 Хетафе

Якщо хтось ставить на матчі за участю Хетафе, той точно знає, що найлегший спосіб щось виграти – це зарядити на те, що заб’є Борха Майораль. Минулого туру від нього постраждала Мальорка, а цього разу настав час Гранади. Причому, 26-річний гравець відзначився вже на 2-й хвилині. Господарям вдалося зрівняти рахунок ще до перерви, але на більші звитяги їх не вистачило. Гості теж у другому таймі не мали успіху в атаках, відтак нічия стала закономірним підсумком. Борха Майораль, як і Артем Довбик, має 7 забитих голів.

Гранада – Хетафе – 1:1 (1:1; 0:0)
Голи: 0:1, Борха Майораль, 2; 1:1, Г.Вільяр, 45.

Осасуна 1:1 Лас-Пальмас

У матчі двох середняків сюрпризів не сталося. Тривалий час на табло горіли нулі, а в період з 70 по 73 хвилини команди обмінялися голами. Господарі за підсумками туру залишилися на 12-й позиції, а островітяни зафіксувалися на 8-й.

Осасуна – Лас-Пальмас – 1:1 (0:0; 1:1)
Голи: 0:1, Молейро, 70; 1:1, Будімір, 73.

Реал 5:1 Валенсія

Українець Андрій Лунін знову вийшов у стартовому складі Реалу. Після успішної гри проти Браги у Лізі чемпіонів, Карло Анчелотті довірив українцю місце у старті і на матч проти Валенсії. І 24-річний голкіпер не підвів довіру тренера, виручивши свою команду майже всюди, де потрібно. Виключенням став момент на 88-й хвилині, коли Уго Дуро забив гол престижу для левантійців. Але на той момент Реал вів в рахунку 5:0. Головними героями матчу у відсутності Джуда Беллінгхема, стали бразильські нападники Реалу Родріго та Вінісіус Жуніор. Обидва забили по два голи, ще один м’яч в активі Дані Карвахаля. Цікаво, що українець Роман Яремчук замінив Франа Переса на 70-й хвилині, однак засмутити свого співвітчизника на воротах суперника так і не зміг.

Реал – Валенсія – 5:1 (2:0; 3:1)
Голи: 1:0, Карвахаль, 3; 2:0, Вінісіус Жуніор, 42; 3:0, Вінісіус Жуніор, 49; 4:0, Родріго, 50; 5:0, Родріго, 84; 5:1, Дуро, 88. 

Барселона 2:1 Алавес

Після поразки від Шахтаря у Лізі чемпіонів, Барселона з великим трудом виграла у Алавеса. Причому, команда Хаві пропустила вже на 1-й хвилині, коли відзначився Омородіон. На перерву Барселона пішла у статусі команди, що програє. А у другому таймі рятувати ситуацію взявся визнаний майстер своєї справи: Роберт Левандовський. Його дубль приніс Барселоні перемогу і дозволив команді втриматися у топ-3 в турнірній таблиці.

Барселона – Алавес – 2:1 (0:1; 2:0)
Голи: 0:1, Омородіон, 1; 1:1, Левандовський, 53; 2:1, Левандовський, з пенальті, 78.

Севілья 1:1 Бетіс

Севільське дербі завершилося миром. Для команди з Рамон Санчес Пісхуан цього сезону це звичайна справа: це вже п’ята мирова поспіль. Тут також, як і в матчі Осасуна – Лас-Пальмас голи забивали у період з 70 по 80 хвилини. Бетіс не програє вже 8 матчів поспіль.

Севілья – Бетіс – 1:1 (0:0; 1:1)
Голи: 0:1, А.Перес, 72; 1:1, Ракітіч, 79.

Атлетіко 3:1 Вільярреал

За іменами по своєму статусу цей матч поступався хіба зустрічі Реала та Валенсії. Але на ділі Вільярреал переживає гостру кризу, а Атлетіко минулого тижня знищив Селтік у Лізі чемпіонів (6:0). Під каток мадридців потрапила і жовта субмарина. Хоча починалося все для гостей непогано: Жерар Морено відкрив рахунок на 20-й хвилині. Ще до перерви хлопці Сімеоне зрівняли рахунок, а два вирішальні голи були забиті вже після 80-ї хвилини. Атлетіко дихає в спину Барселоні, посідаючи 4-ту сходинку. При цьому, команда Дієго Сімеоне ще зберігає в запасі незіграний матч проти Валенсії, відтак цілком може обійти каталонців та переслідувати Реал.

Атлетіко – Вільярреал – 3:1 (1:1; 2:0)
Голи: 0:1, Жерар Морено, 20; 1:1, Вітсель, 45; 2:1, Грізманн, 80; 3:1, Ліно, 45.

Матч Мальйорка – Кадіс буде зіграно 29 листопада.

Турнірна таблиця

Жирона продовжує утримувати лідерство, маючи в активі п’ятиматчеву виграшну серію та 34 очки. Реал другий, Барса – в топ-3. Найгірше справи йдуть у Альмерії, Гранади та Сельти.

Бенефіс українців, Жирона все ще лідер: підсумки 13-го туру Ла Ліги 1

 

Підписуйтесь