Прімера. 13-й тур
11 листопада. Мадрид. “Сантьяго Бернабеу”
“Реал Мадрид” 22:00 “Валенсія”
Арбітр: Хосе Санчес Мартінес
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Реал”

Реал проводить останні тижні не зовсім рівно. На одній чаші терезів перемога в Ель Класіко та розгром “Браги” у ЛЧ (3:0); на іншій – нічиї з “Севільєю” (1:1) та “Райо Вальєкано” (0:0).

З “Валенсією”, втім, найімовірніший перший сценарій. Вона грає просто і завжди повторюється. Для Модрича, Крооса чи Беллінгема розкусити такого опонента легко. Головне – не забути про голи. Тут головна надія на Джуда, адже Вінісіус і Родріго чомусь вважають за краще забивати в ЛЧ, а Хоселу раптово затих.

У “Реала” 6 перемог та нічия на “Бернабеу” цього сезону. Його атака завдала 205 ударів у 12 турах Ла Ліги (найбільше за всіх), а захист пропустив 8 м’ячів (найменше за всіх). Потрібен форс-мажор, щоб така команда програла нинішній “Валенсії”.

“Валенсія”

У “Валенсії” серія із п’яти поспіль матчів без поразок. При цьому найбільш почесна на цьому відрізку нічия у Більбао (2:2), а ось перемогти вдалося лише лузерів – “Кадіс” (2:0) та “Гранаду” (1:0).

Чи боїться команда Рубена Барахи грандів? Ні. Цього сезону вона вже била “Севілью” (2:1) та “Атлетіко” (3:0). Можна сказати, що простий, контратакуючий футбол “Валенсії” підходить для великих матчів навіть краще. Але, звісно, “Реал” – особливий випадок. Він надто сильний.

Лідери “Валенсії” – лівий бек Хосе Гайя, центрхав Хаві Герра та нападник Уго Дуро. Останній вже забив 7 голів, а минулого туру заробив вирішальний пенальті. Він невисокий, швидкісний, що може створити проблеми “великим” Алабі та Рюдігеру. Ну, і Роману Яремчуку, звісно. Українець і сам не виблискує, а з таким конкурентом може розраховувати максимум на 10-15 хвилин у кожному матчі.

“Реал Мадрид” – “Валенсія”: статистика особистих зустрічей

Минулого сезону “Реал” дуже легко переміг “Валенсію” вдома (2:0), а ось на “Местальї” була справжня війна, в якій “Лос Чес” не лише перемогли 1:0, а й образили Вінісіуса на расовому ґрунті. Був великий скандал.

Щодо останньої перемоги “Валенсії” у Мадриді, то це було ще у 2008 році (!) – за гостей тоді двічі забив Давид Вілья.

Орієнтовні склади

У “Реала” травмовані Чуамені, Мілітао, Куртуа, Себальйос та з недавніх пір Кепа. Це відкриває двері до старту Андрію Луніну.

У “Валенсії” болючих втрат лише дві – центральний захисник Муктар Діахабі та центральний хавбек Андре Алмейда.

“Реал Мадрид”: Лунін – Карвахаль, Рюдігер, Алаба, Фран Гарсія – Вальверде, Камавінга, Модрич – Беллінгем – Хоселу, Вінісіус

“Валенсія”: Мамардашвілі – Коррея, Москера, Пауліста, Гайя – Фран Перес, Пепелу, Герра, Канос – Дієго Лопес, Дуро