Екснападник Динамо, Мілана, Челсі та збірної України Андрій Шевченко представив список найпотужніших захисників, проти яких йому доводилося грати.

«Я збираюся назвати трьох, я не знаю, в якому порядку я їх розмістив би: Хав’єр Дзанетті, Ліліан Тюрам і Алессандро Неста. Це гарна трійка».

Також колишній форвард згадав, як намагався підлаштуватися під складних опонентів. Зазвичай Шевченко розумів, що робити проти опонента за п’ять.

«Мій дриблінг завжди був однаковим, але коли я стикався з кимось таким, він був більш інтенсивним. Я переглядав багато записів, а потім, у перші п’ять хвилин гри, вигадував, як я можу обдурити їх, перевіряючи їх своїми рухами, намагаючись знайти слабку сторону.

Бути надто агресивним? Падати надто швидко? Потім я будував свою гру довкола того, що бачив у перші п’ять хвилин», — сказав Шевченко «Football Italia».

Андрій Шевченко за час професійної кар’єри захищав кольори київського Динамо, італійського Мілану та лондонського Челсі. Свої найкращі роки українець провів у Мілані, з яким виграв Лігу чемпіонів та «Золотий м’яч» в 2004 році.

За всю кар’єру український голеадор зіграв у всіх турнірах 653 матчі: 326 голів, 77 результативних передач.

За збірну України Шевченко провів 111 матчів: 48 голів.