Керівництво клубу Аль-Хіляль ухвалило рішення про тимчасове виключення Неймара із заявки. Клуб зважився на вельми незвичайний крок.

Неймар перейшов із ПСЖ в Аль-Хіляль у середині серпня. Бразилець підписав зі своїм новим клубом контракт, чинний до 30 червня 2025 року.

З моменту переїзду на Близький Схід на рахунку зірки п’ять матчів. У них він забив один гол і віддав три результативні передачі. Є багато ознак того, що досягнуті в цьому сезоні успіхи не будуть поліпшені.

18 жовтня збірна Бразилії зустрілася з командою Уругваю у відбірковому матчі чемпіонату світу. Після одного із зіткнень Неймар упав на газон. Проведені тести показали, що він пошкодив зв’язки в лівому коліні, що виведе його з ладу до кінця нинішніх змагань.

За інформацією порталу AS, дуже тривала пауза 31-річного футболіста змусила керівництво Аль-Хіляля тимчасово зняти Неймара із заявки. Таке рішення було продиктоване лімітом на гравців з-за меж Саудівської Аравії. Там дозволено мати в складі тільки вісім таких гравців, що в даному випадку не дозволило б здійснити подальші трансфери.

Є багато підстав вважати, що в зимове трансферне вікно Аль-Хіляль отримає щонайменше одне посилення. Тренер цієї команди Жорхе Жезус наполягає на придбанні лівого захисника.

Крім Неймара, в останні місяці ряди лідерів саудівської Про-ліги поповнили Яссін Буну, Каліду Кулібалі, Рубен Невеш, Сергій Мілінкович-Савич, Малком і Александар Мітровіч.

Після 12 проведених матчів команда під керівництвом португальського тренера посідає перше місце в турнірній таблиці.