ФК «Сокіл» із Чехії запам’ятався у світовій футбольній історії, після того, як в одному зі своїх матчів 16 футболістів одночасно були «нагороджені» жовтими картками.

Конфуз відбувся у рамках поєдинку чемпіонату Чехії серед любителів між футбольними командами «Сокіл» (Упоглава) та «Сокіл» (Лібочован).

На 55-й хвилині матчу гості «летіли» з рахунком 0:6, а на 82-й хвилині за цю команду голом відзначився Мартін Ближил, після чого гравці, які були і на полі, і в запасі, зняли футболки святкуючи цей момент. Це спричинило те, що головний арбітр Давид Мойжиш видав 16 «гірчичників» порушникам.

Через 4 хвилини після покарання гості забили ще 1 м’яч, але цього разу так яскраво його не святкували, пам’ятаючи про покарання.

Хавбек команди Войтех Гірки після гри наголосив, що вони зараз практично кожен матч програють. Тому у перерві команда була налаштована на те, щоб забити хоча б 1 м’яч. Хтось із гравців запропонував зняти футболки, якщо гол таки вдасться забити. І на 82 хвилині сталося те, на що команда так довго чекала.

Футболіст також наголосив, що у клубі не передбачені фінансові покарання за подібні «жовті». У команді прийнято не платити за подібні жовті картки, а частувати всіх пивом у пабі.

Додамо, що у турнірній таблиці команда з Упоглави йде на передостанньому 10 місці після 10 зіграних турів (3 очки). У команди з Лібочевани 4 місце.