Повідомлення в Українських ЗМІ про призначення нового Міністра молоді та спорту України отримали офіційне підтвердження.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на своїй сторінці у Facebook опублікував фотографію заяви про відставку чинного голови Міністерства молоді та спорту Вадима Гутцайта.

«У Верховну Раду України надійшла заява Міністра молоді та спорту України Гутцайта В.М. про відставку. Заява буде розглянута найближчим часом», – написав Стефанчук.

За інформацією “Української правди”, нових кандидатур на міністерську посаду поки що немає, а партія “Слуга народу” розглядають варіант, що хтось із заступників міністрів виконуватиме його функції.

У період роботи міністром Гутцайт запам’ятався скандальним рішенням, яке забороняє українським спортсменам брати участь у змаганнях, в яких заявлені росіяни чи білоруси. На думку самих спортсменів, це рішення карає насамперед українців, які позбавляються можливості брати участь у великих турнірах, включаючи відбіркові змагання на Олімпіаду-2024.