«Локомотив» відповів на заяву ФК ЮКСА щодо «неприпустимої поведінки» гравців «Локомотива» під час матчу 16-го туру Другої ліги (1:1).

«Офіційна заява ФК «Локомотив» щодо неприпустимої поведінки гравців ФК ЮКСА та їх вболівальників під час матчу 16 туру чемпіонату Другої ліги.

З огляду на ситуацію, ми провели внутрішній відповідний адміністративний розбір ситуації. Проте, варто зазначити, що з боку ФК ЮКСА поведінка від самого початку гри була повна провокативних жестів і вигуків, супроводжувалася неспортивною поведінкою як на полі й біля лави запасних, так і з трибуни вболівальників. Тож, зі свого боку, маємо відмітити:

– На передматчеву розминку господарі поля вийшли, вигукуючи образливі коментарі в бік наших гравців;

– Вболівальники ЮКСИ неодноразово вигукували нецензурні та провокативні коментарі в бік лави запасних та тренерського штабу. На лояльні зауваження від адміністратора і головного тренера команди, у відповідь отримали ще більше нецензурних висловів і образ.

– Загострення конфлікту між командами відбулося на 38 хвилині, під час того, як гравець під номером 7, Гоуларт Габріель порушив правила проти Тимура Тітаренко, грубо штовхнувши його в груди (за що отримав жовту карту, що було зафіксовано суддями в рапорті), чим спровокував штовханину між командами. Надалі наступні гравці ФК ЮКСА, а саме Венді (98 номер), Матеус (10 номер), Габріель (7 номер), Дмитро Махнєв (9 номер), Андрій Демиденко (44 номер) впродовж другого тайму дозволяли собі нецензурні вигуки і провокативні жести адресовані футболістам і тренерському штабу «Локомотива». Після фінального свистка до гравців «Локомотива» підбіг Дмитро Махнєв з агресивними висловлюваннями і погрозами.

Ми, ніяким чином, не виправдовуємо наших гравців. Проте, однобічно висвітлювати цю ситуацію теж не дозволимо. На нашу думку, обидві команди порушили спортивну етику та мають вибачитись одна перед одною», – говориться у заяві.