Юнацька збірна (футболісти не старші 2007 року народження) зуміла здобути путівку на чемпіонат Європи 2024 року, як одна з кращих збірних, котрі посіли треті місця у відбіркових групах.

Синьо-жовті грали у групі номер 3, де спочатку розділили очки з однолітками з Фінляндії (2:2), потім розтрощили Ліхтенштейн (7:0) і поступилися Німеччині (0:1).

В підсумку наші хлопці фінішували третіми у квартеті. Утім, після завершення міні-турніру українці зберегли шанси отримати путівку до еліт-раунду відбору, оскільки туди потрапляють не тільки дві перші збірні кожної групи, але й п’ять найкращих команд із 13-ти, які посіли третє місце.

У конкурсі третіх команд враховувалися показники за підсумками поєдинків проти першої й другої збірних групи. Отже, Україна мала в активі одне золоте очко й різницю м’ячів 2—3.

Тож, сьогодні, після матчів у групі 9, стало відомо, що наша збірна таки здобула путівку до наступного етапу змагань. Проінформувала пресслужба УАФ.

Ще в трьох групах змагання завершаться 21 листопада, але вже зараз зрозуміло, що нижче п’ятої позиції в цьому заочному конкурсі юнацька збірна України не опуститься.

Жеребкування еліт-раунду відбору Євро-2024 (U-17) заплановано на 7 грудня. Наша команда перебуватиме в четвертому кошику.

Поєдинки цієї стадії пройдуть у восьми групах у березні 2024 року. У них визначаться 15 збірних, що приєднаються до Кіпру у фінальному турнірі, який триватиме з 20 травня до 5 червня.