Нападник «Ліверпуля» Луїс Діас звернувся до незаконного повстанського угруповання ELN, яке викрало його батька.

Нагадаємо, вчора Луїс після голу «Лутону» продемонстрував футболку з написом «Свободу тату».

«Цей гол – заради свободи мого батька та всіх викрадених людей у ​​моїй країні. Дякую всім за підтримку», – написав Діас у твіттері, прикріпивши заяву.

«Сьогодні з вами говорить не футболіст, сьогодні з вами розмовляє Лучо Діас, син Луїса Мануеля Діаса. Мануель, мій тато, невтомний трудівник, наша опора в сім’ї, і його викрали. Я прошу ELN про якнайшвидше звільнення мого батька, і прошу міжнародні організації втрутитися заради його свободи.

З кожною секундою, з кожною хвилиною наш сум зростає. Моя мати, брати і я у відчаї, засмучені і не мають слів, щоб описати те, що ми відчуваємо.

Ці страждання припиняться лише тоді, коли ми повернемо його додому. Я прошу вас негайно звільнити його. В ім’я любові та співчуття ми просимо вас переглянути свої дії та дозволити нам забрати його назад.

Дякую колумбійцям і міжнародній спільноті за підтримку. Дякую за прояви любові та солідарності в цей важкий час, який переживаємо ми та багато сімей у нашій країні», – йдеться у зверненні Діаса.

Нагадаємо, що інцидент трапився у суботу, 28 жовтня. Мати футболіста також була викрадена, але наступного дня її звільнили.

ELN (Армія національного визволення) – незаконне повстанське угруповання, яке існує у Колумбії з 1964 року. Їхньою політичною ідеологією є комунізм та марксизм-ленінізм.

Уряди США, Канади, Колумбії та ЄС класифікують ELN як терористичну організацію.