Український голкіпер Анатолій Трубін вийшов у “старті” “Бенфіки” на матч 10-го туру чемпіонату Португалії проти “Шавіша”.

Чемпіонат Португалії, 10-й тур.

Шавіш – Бенфіка 0 : 2.

0 – 1. Кабрал – 59.

0 – 2. Жоау Маріу – 80-пен.

Вил: Моргадо (Шавіш) – 80хв пряма червона картка.

Бенфіка зустрілась з одним із аутсайдерів португальської першості, Шавешем (15 місце з 18, 7 очок). Трубін вже традиційно вийшов у стартовому складі. Анатолій очікувано майже не мав роботи – суперник 6 разів пробив по воротах українця, але жодного разу не влучив у площину.

Проте, Бенфіка і сама довго не могла забити. Вплинули погодні умови – матч проходив під дощем. Перший тайм пройшов без голів, а на старті другого Кабрал вивів “орлів” вперед, буквально занісши м’яч у ворота. Рогер Шмідт ще й змінив Ді Марію, тримаючи в голові майбутній матч Ліги чемпіонів. А на 79 хвилині сталась ключова подія: суддя призначив пенальті у ворота Шавеша за відмашку Ланга у власному штрафному.

Це розлютило наставника господарів Луїса Моргадо, який зірвався на головному арбітрові, емоційно доводячи тому його неправоту. Маріу ж холоднокровно реалізував 11-метровий. Петар Муса поставив крапку в зустрічі, реалізувавши вихід віч-на-віч після класного пасу Кабрала. Проте, суддя скасував взяття воріт після перегляду VAR, тож гра завершилась з рахунком 0:2 на користь лісабонців.

Таким чином, Бенфіка набрала 25 очок, випередивши Спортінг за додатковими показниками. Шавеш з 7 пунктами залишився п’ятнадцятим.