В суботу, в 11-му турі чемпіонату Англії, відбувся матч за участі українського легіонера.
Ілля Забарний протистояв “Манчестер Сіті” разом з “Борнмутом”.

АПЛ, 11-й тур.

Манчестер Сіті – Борнмут 6 : 1.

1 – 0. Доку – 30.

2 – 0. Сілва – 33.

3 – 0. Аканджі – 37.

4 – 0. Фоден – 64.

4 – 1. Сіністерра – 74.

5 – 1. Сілва – 84.

6 – 1. Аке – 88.

Борнмут в минулому турі здобув надважливу перемогу над Бернлі з огляду на боротьбу за виживання. Виїзд в гості до Манчестер Сіті не обіцяв нічого хорошого. “Містяни” рознесли одного з аутсайдерів.

Картина матчу епізодами нагадувала гандбол. Манчестер Сіті всім складом розташувався по периметру чужого штрафного майданчика та ганяв м’яч у спробах прорвати оборону з десяти людей.

З передбачуваними перепасовками Борнмут сяк-так справлявся, але зараз у Гвардіоли є двійник Мессі, який ламає систему та суперників. Жеремі Доку нестандартними рішеннями зробив три голи в першому таймі:

– перший: бельгієць пришвидшився, обігрався з Родрі та пробив у дальній кут.
– другий: Доку накрутив візаві та викотив під удар Сілві.
– третій: Жеремі пробив з лінії штрафного, а м’яч рикошетом від Аканджі залетів у ворота.

У другому таймі Доку взяв безпосередню участь і в четвертому голі, асистувавши Фодену (Філ у перерві замінив Холанда, який пішов з поля без гола). А потім і в п’ятому – класний пас з глибини на Сілву.

Ілля Забарний вийшов у стартовому складі Борнмута в п’ятірці захисників. Саме він найчастіше персонально тримав Холанда. Українець штовхався, боровся, порушував правила, але забити норвежцю не дозволив, двічі заблокувавши його удари.

Забарному було неймовірно складно, як і всіх гравцями Борнмута. Ілля непогано читав задуми опонентів і підкатами зупиняв простріли Доку та Аке. З чотирма пропущеними важко знайти позитив, однак можна відзначити, що українець впевнено працював під тиском з м’ячем (98% точності пасів).

По перерві Манчестер Сіті послабив тиск, а Борнмут кілька разів вибіг в атаку. Соланке влучив у каркас воріт і навіть забив з офсайду, а Сіністерра оформив гол престижу. У підсумку – 6:1.

Манчестер Сіті переміг, набрав 27 очок і піднявся на вершину АПЛ. Борнмут з шістьма балами залишився на 17 місці.