Англійська Прем’єр-ліга. 11-й тур.
4 листопада. 19:30. Ньюкасл. “Сент-Джеймс Парк”
Головний суддя: Стюарт Аттуелл (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

“Ньюкасл”

У підопічних Едді Гау все було б взагалі ідеально, який не потрібно було розриватись на кілька фронтів одночасно. Участь у Лізі Чемпіонів цього сезону, де у “сорок” непроста група, дає про себе знати та змушує зайвий раз згадати, що лава для запасних все ж потребує більше потужності.

Але на цьому тижні “Ньюкасл” показав, що навіть з активною ротацією у складі може розривати своїх суперників. Їхньою жертвою в 1/8 Кубка Англійської Ліги став “Манчестер Юнайтед”. Втім варто згадати і втрату очок проти “Вулвергемптона” на минулому тижні. Звісно, “вовки” не є простим опонентом, але та тяжкість в ногах та загальна втома команди кидались в очі.

У домашньому матчі проти дортмундської “Борусії” в Лізі Чемпіонів “джорді” поступились з мінімальним рахунком 0:1, але показали бій і повинні були витягувати принаймні нічию. Там було залишено багато сил, там був і невдалий матч від Кірана Тріпп’єра, який перетік і на протистояння з “Вулвергемптоном”. Втім тепер капітан “сорок” відпочив і може повертатись на футбольне поле з новими силами. Прямо зараз ігрова форма “Ньюкасла” не є оптимальною і на це вистачає своїх причин, але посеред тижня вони дали відпочити своїм лідерам і приймати у себе вдома “Арсенал” вони точно готові.

“Арсенал”

Команда Мікеля Артети проходить свій старт сезону майже бездоганно, якщо говорити про результати. До змісту гри питань може вистачати, втім за рахунок досвіду, здобутого минулого сезону, вони вже вміють витягувати навіть мертві за грою матчі.

Після славнозвісної звитяги над “Манчестер Сіті” на початку жовтня у них була бойова нічия з “Челсі” (2:2), перемоги над “Севільєю” в Лізі Чемпіонів (1:2) та легка прогулянка з “Шеффілд Юнайтед” в АПЛ (5:0). Здавалося б, все чудово, але у середу в них був виїзд на “Лондон Стедіум” до “Вест Гема” в рамках Кубку Англійської Ліги.

У старті вийшов Олександр Зінченко і разом зі всією командою благополучно провалив матч, який у першому таймі не обіцяв нічого особливого. Так вийшло, що “молотобійці” розгромили “Арсенал”, а команда Артети змогла відповісти на це тільки голом престижу на останніх секундах. Шокуючі 3:1, але варто зазначити, що у цій грі в старті не було Деклана Райса, Ґабріела Мартінеллі та Букайо Сака — головного кістяка нинішньої команди. З “Ньюкаслом” ці джентльмени будуть, тому “сорокам” на легку прогулянку, подібну тій, що була у “Вест Гема”, розраховувати не варто.

Особисті зустрічі

07.05.23 АПЛ “Ньюкасл” — “Арсенал” 0:2

01.01.23 АПЛ “Арсенал” — “Ньюкасл” 0:0

16.05.22 АПЛ “Ньюкасл” — “Арсенал” 2:0

27.11.21 АПЛ “Арсенал” — “Ньюкасл” 2:0

02.05.21 АПЛ “Ньюкасл” — “Арсенал” 0:2

Цифри та факти

  • “Арсенал” зберігав свої ворота “сухими” в 9 з останніх 10 матчів проти “Ньюкасла” в усіх турнірах;
  • “Арсенал” виграв 8 з останніх 10 виїзних матчів проти “Ньюкасла” в усіх турнірах;
  • В останніх 5 матчах між “Ньюкаслом” та “Арсеналом” на “Сент-Джеймс Парк” проходила ставка ТМ 2.5.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Окрім проблем із завантаженим графіком на грою на кілька фронтів одразу, Едді Гау також має біду з травмами та заповненим лазаретом. “Ньюкаслу” завтра не допоможе Гарві Барнс, Александер Ісак, Свен Ботман, Елліот Андерсон, Джейкоб Мерфі та Метт Тарґетт.

Майже весь список травмованих — це футболіста стартового складу, або найближчого запасу. Тому “сорокам” буде непросто. До цих травм також додаємо дискваліфікованого за ставки Сандро Тоналі, який у цьому сезоні вже не допоможе своїй команді.

Не без проблем і у Мікеля Артети, втім масштаб його біди трохи менший. Не зіграють Юрріен Тімбер, Томас Партей, Еміль Сміт-Роу та Ґабріел Жезус. З цього списку стовідсотковий гравець старту, який є реальною втратою — це Жезус, але минулими вихідними Нкетіа оформив хет-трик, може він продовжить свою результативну форму і проти “Ньюкасла”?

“Ньюкасл”, 4-3-3: Поуп — Тріпп’єр, Шер, Ласселс, Берн — Жоелінтон, Ґімараес, Лонґстафф — Альмірон, Уілсон, Ґордон

“Арсенал”, 4-3-3: Рая — Уайт, Саліба, Ґабріел, Зінченко — Едеґор, Жоржиньо, Райс — Сака, Нкетіа, Мартінеллі