4 листопада. 17:00. Манчестер. Стадіон “Етіхад”
Чемпіонат Англії. 11-й тур
“Манчестер Сіті” – “Борнмут”
Де подивитися: Setanta Sports
Дискваліфіковані: Льюїс Кук (“Борнмут”)
Травмовані: Кевін Де Брюйне – Тайлер Адамс, Раян Фредерікс, Нету

“Манчестер Сіті”

Поразки від “Арсенала” (0:1) і “Вулвергемптона” (1:2) не похитнули впевненості “містян” у власних силах. Після міжнародної перерви команда Пепа Гвардіоли знову натиснула на газ і здобула вже три перемоги поспіль. Зокрема у попередньому турі в гостях розгромила “Манчестер Юнайтед”.

На “Олд Траффорд” усі лаври дісталися Ерлінгу Голанду, якого нарешті прорвало. Норвежець спочатку провів два голи у ворота “Янг Бойз”, а в дербі Манчестера окрім дубля відзначився ще й результативною передачею на Філа Фодена.

Вдома “Манчестер Сіті” очок у поточному сезоні ще не втрачав. На “Етіхаді” команда Пепа Гвардіоли в усіх турнірах виграла п’ять матчів, а загалом домашня переможна серія “містян” нараховує 22 гри.

“Борнмут”

“Вишні” у попередньому турі здобули довгоочікувану першу перемогу у чемпіонаті Англії. Вдома команда Андоні Іраоли здолала “Бернлі” (2:1), в чому їй дуже допоміг Алекс Скотт. Влітку “Борнмут” виграв боротьбу за 20-річного півзахисника, заплативши за нього “Бристоль Сіті” 25 мільйонів фунтів. Іраола вбачав в Скотті ідеального кандидата на позицію “вісімки” в схемі 4-3-3, але Алекс отримав травму, через яку пропустив старт сезону. Матч проти “Бернлі” став для молодого півзахисника лише другим за нову команду і першим за півроку, в якому він відіграв від стартового й до фінального свистка. Причому через дискваліфікацію Льюїса Кука був змушений діяти на позиції опорного півзахисника, на якій також проявив свої найкращі якості.

“У цьому матчі він нам був дуже потрібен на всі 90 хвилин. Скотт – молодий гравець, але розумний і вже дуже досвідчений. Він знає, що потрібно робити на кожному етапі гри”, – заявив після матчу щасливий Іраола. Перемога над “Бернлі” послабила тиск на іспанського тренера, розмови про відставку якого вже почали просочуватися в британські ЗМІ.