Шахтар здобув мінімальну перемогу над Динамо у межах 13-го туру УПЛ. Зустріч завершилася з рахунком 0:1.

Українська Прем’єр-ліга. 13-й тур.

«Динамо» Київ – «Шахтар» – 0:1

 Гол: Зубков, 53

 Попередження: Шепелєв, 14, Дячук, 47, Шапаренко, 52 – Криськів, 16, Матвієнко, 38, Гочолеішвілі, 76, Бондар, 86

«Динамо» Київ: Бущан – Дубінчак, Дячук, Попов, Тимчик – Шепелєв, Бражко – Волошин, Шапаренко, Караваєв – Беніто.

Запасні: Нещерет, Моргун, Вівчаренко, Пономаренко, Малиш, Михавко, Саленко, Сирота, Царенко, Біловар, Рамадані, Супряга.

«Шахтар»: Різник – Азарові (Ракіцький, 34), Матвієнко, Бондар, Конопля – Степаненко – Невертон (Гочолеішвілі, 72), Криськів, Судаков, Зубков (Назарина, 72) – Сікан.

Запасні: Рудько, Чигринський, Міроші, Кастілло, Егіналду, Швед, Топалов, Кащук, Келсі.

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

До очного поєдинку Динамо та Шахтар підходили у різному психологічному стані. Якщо гірники виграли у кубковому матчі, то динамівці не знали радості перемог уже три тури поспіль. До того і зі складом у киян було значно більше проблем. Достатньо сказати, що з різних причин не змогли взяти участь у матчі Олександр Андрієвський, Владислав Кабаєв, Віталій Буяльський, Андрій Ярмоленко та Владислав Ванат.

Тим не менш, навіть в ослабленому складі біло-сині ні в чому не поступалися супернику в першому таймі, а за гостротою господарі, можливо, були навіть кращими за Шахтар. Принаймні найбільше запам’ятався шанс у Беніто, але Різник зумів відбити м’яч після удару нігерійця, та й Караваєв не зміг вразити ціль із вигідної позиції.

Важко сказати, що у перерві говорив своїм підопічних Марино Пушич, але вже перший гольовий момент біля воріт Динамо завершився голом, На 53-й хвилині Невертон розібрався з Тимчиком і віддав розрізну передачу на хід Зубкову, який опинився між двох центральних захисників киян і таки пробив Бущана. 0:1.

Надалі підопічні Мірчи Луческу намагалися хоча б зрівняти рахунок, але Шахтар практично не дав для цього шансів. Єдиний гольовий момент, який змогли створити динамівці, так це удар з убивчої позиції від Караваєва на 90-й хвилині, але точності Олександру завадило. Гра так і завершилася мінімальною перемогою гірників.