Після перемоги у 14-му турі Першої лізи над “Металістом” (3:0) “Карпати” достроково забезпечили собі перше місце у групі “А”.

Головний тренер команди Мирон Маркевич розповів, чи він задоволений виступом своїх підопічних у першій частині сезону.

– За ті чотири місяці, що я знову біля керма “Карпат” важко зліпити команду, яка б відповідала твоїй тренерській філософії. Для порівняння уточню, що коли очолював “Металіст”, то в мене пішло п’ять років, щоб він став командою європейського рівня. Треба бути реалістом, у “Карпатах” у мене стільки часу немає, тому разом із помічниками постараємося якось прискорити цей процес.

– Практично всі експерти стверджують, що “зелено-білі” вже гарантували собі повернення до УПЛ.

– Я не був би таким категоричним. У нас ще попереду серйозні опоненти, як на першому етапі, так і в “Чемпіонській” групі, де амбітні плани не лише у “Інгульця”, а й у “Вікторії”, “Маріуполя”. Тому, як на мене, все найцікавіше ще попереду. Тим більше, що наше завдання не лише підвищитися в класі, а й бажано з першого місця. Більше того, на кожному тренуванні налаштовую підопічних, щоб вони демонстрували гру, яка подобається уболівальникам, перемагали ефектно. На жаль, поки що з цим не завжди виходить, так, як би того хотілося.

– До речі, цього сезону на другому етапі не враховуються так звані “золоті” очки. Це правильне рішення організаторів?

– Думаю, що так, тому що лідери мають бути на увазі у всіх поєдинках.

Ви зазначали, що “зелено-білі” ще не завжди демонструють видовищну гру. До кого найбільше претензій?

– Хотілося б значно якісніших дій при завершенні атак. Хоча слід сказати, що переважна більшість підопічних із кожним матчем таки додає. Важливо, що їм з кого брати приклад: капітан команди Амбросій Чачуа, мабуть, єдиний, хто повністю виправдовує мої надії. Ось чому я був ініціатором того, щоб йому запропонували підписати новий довгостроковий контракт на кращих фінансових умовах.

– Ви не приховуєте, що є проблеми з реалізацією, тож можна очікувати під час зимової перерви кадрових змін у стані “зелено-білих”?

– Наші селекціонери постійно працюють над пошуком виконавців, котрі посилили склад. Тому з прицілом на виступи вже наступного сезону в УПЛ без новачків не обійтися. Поки що триває становлення “Карпат” як боєздатної одиниці. Ось чому ті гравці, які зараз є у моєму розпорядженні, мають у кожному поєдинку доводити, що можуть прогресувати.