Минулий вікенд не подарував нашим сьогоднішнім суперникам позитивних емоцій. Втім, кияни після поразки від “Зорі” залишаються в середині турнірної таблиці, коли команда з Черкас не знала смаку перемог уже півтора місяці і все частіше піддається критиці.

УПЛ, 12-й тур.

ЛНЗ Черкаси – Оболонь Київ 3 : 0.

1 – 0. Ковальов – 30.

2 – 0. Шестаков – 56.

3 – 0. Наумець – 89.

ЛНЗ після непоганого старту з Олегом Дулубом дещо здувся, розписавши нульові нічиї з Вересом і Олександрією, а потім зазнавши розгрому від Шахтаря. Як наслідок, команда опустилася в зону плей-офф за виживання. Оболонь відірвалася від неї всього на три очки, тож їхня особиста зустріч у Черкасах приймала стратегічне значення.

На жаль, яскравої битви не вийшло. Кияни взагалі нічого цікавого не створили – пригадується тільки стандарт на 10-й хвилині, коли Приймак отримав скидку й пробив з 11-ти метрів. М’яч повільно прокотився повз праву стійку. Ось і вся гострота.

ЛНЗ теж атакував погано, але кілька гострих епізодів команда створила. Перший з них стався на 30-й хвилині й одразху завершився взяттям воріт. Бойко виконав подачу зі штрафного на ближню стійку, Хобленко скинув її на дальню, а Ковальов вколотив сферу в сітку. 1:0!

На 36-й хвилині Хобленко міг і сам відзначитись. Олексій увірвався на лівий край штрафного, переграв Карася й пробив з гострого кута – Рибка парирував! Це був останній момент у першому таймі. На початку другого ж черкасці забили вдруге.

Гол виявився дещо сумбурним. Після боротьби у центрі поля м’яч підскочив у небо й приземлився на лінії штрафного. Осман у боротьбі з Хобленком невдало скинув його в ноги Шестакову, якому залишилось прошити Рибку – 2:0! Ще за кілька хвилин голкіпер “пивоварів” міг допомогти влаштувати розгром, відпустивши від себе м’яч і кинувшись у небезпечний підкат, однак Олександр встиг вибити сферу.

Тим не менш, ЛНЗ впорався і без Рибки. Наприкінці зустрічі Наумець стріляв з-за меж штрафного у правий нижній, змусивши воротаря парирувати, а у компенсований час він повторив спробу. Рибка міг би дотягнутись, якби не прикрий рикошет від захисника – 3:0!

ЛНЗ святкує розгром і набирає 12 очок. Підопічні Олега Дулуба наздогнали Оболонь і покинули зону перехідних матчів, піднявшись на десяту позицію.