В межах 10-го туру АПЛ лондонський “Арсенал” на своєму полі зіграв проти “Шеффілда”. Український захисник Олександр Зінченко розпочав цей поєдинок з перших хвилин.

АПЛ, 10-й тур.

Арсенал – Шеффілд Юнайтед 5 : 0.

1 – 0. Нкетіа – 28.

2 – 0. Нкетіа – 51.

3 – 0. Нкетіа – 58.

4 – 0. Вієйра – 88-пен.

5 – 0. Томіясу – 90+6.

Арсенал у рідних стінах впевнено розправився з Шеффілдом. Хет-трик в активі Едді Нкетії. На 29-й хвилині нападник відкрився під закидання від Райса й розстріляв ворота з семи метрів, а на старті другого тайму він пробивав з відскоку після подачі з кутового. Добити ж “блейдс” форвард вирішив фантастичним ударом у дев’ятку з лінії півкола – 3:0!

Ще два м’ячі були проведені наприкінці зустрічі. Вієйра відзначився з пенальті, а Томіясу після його навісу в компенсований час розстріляв ворота, скориставшись відскоком – 5:0. До речі, японець забив дебютний гол за Арсенал.

Зінченко повернувся у стартовий склад “канонірів”, та ще й зіграв всі 100+ хвилин. Таким чином, Мікель Артета розвіяв крихти сумнівів щодо довіри Олександру – про це почали говорити після заміни в перерві матчу з Челсі та через відсутність у поєдинку з Севільєю. Поява Томіясу на позиції українця у вівторок була суто тактичною.

Наш земляк провів свій класичний матч, зміщуючись у центр поля й відповідаючи за циркуляцію м’яча. Він прийняв 25 передач від центрбеків, що говорить про відкритість для партнерів у стадії білд-апу. Помітно, що за відсутності Едегора напрям обіграшів Олександр звузився – він активніше обігрувався на лівому фланзі та в опорній зоні, рідко переводячи м’яч на правий край.

Ефективність дій українця, як завжди, була на висоті (як же приємно це визнавати). 102 дотики до м’яча, 84 передачі (95% точності), чотири точних паси з просуванням (з чотирьох спроб). Із мінусів – п’ять програшних єдиноборств із семи, однак Зінченко компенсував це двома відбираннями (його так і не обійшли на дриблінгу) та одним перехопленням.

Сашко був дотичний до першої гольової атаки, віддавши один із ранніх пасів, однак це була поперечна скидка. Куди важливішими були дії перед третім голом – саме Зінченко перехопив винос “блейдс”, скинувши м’яч на Мартінеллі й запустивши результативну комбінацію. Словом, українець залишається на коні.