Головний тренер «Тоттенгема» Ендж Постекоглу прокоментував перемогу над «Крістал Пелес» (2:1) в десятому турі АПЛ.

– Що вас найбільше порадувало в цій перемозі?

– Майже все. Мені просто дуже сподобалося, як ми впоралися з цим. Це складне місце, у них дуже добре навчена команда в обороні. Знав, що це не буде відкрита гра і ми не отримаємо багато шансів.

Мені дуже сподобалося, як хлопці впоралися з цим, вони були терплячими і постійно намагалися знайти прогалини.

Наприкінці було трохи драми, але навіть тоді я вважав, що хлопці справилися з цим дуже добре. Це був інший виклик для нас, і мені дуже сподобалося, як ми це зробили.

– Ви сказали: «Нехай уболівальники мріють», оскільки останніми роками їм було важко. Є шанс, що це триватиме ще пів року?

– Сни тривають до тих пір, поки вас хтось не розбудить. Подивимося.

Верхня частина таблиці – це чудово. І результати чудові, але це більше залежить від того, як ми це робимо. Практично з першої гри нам довелося долати різноманітні випробування. Кожного разу команда зосереджена й має чітке усвідомлення, щоб спільно впоратися з цим. Це дуже приємно, гравці отримують за це винагороду, це дає нам можливість прискорити зростання, надавши їм більше інструментів, щоб допомогти їм у будь-яких ситуаціях, які нам потрібно подолати.

– Як ви тримаєте гравців на землі?

– Я не відчуваю, щоб хтось плавав навколо цього місця. У них немає причин так думати, тому що, приходячи щодня, вони бачать одне й те саме. Вони бачать середовище, де вони знають, що тренування будуть важкими, тренування будуть змагальними, і це не дозволяє вам думати ні про що інше, окрім того, що вони мають бути у своїх силах щодня, щоб переконатися, що вони продовжують наполягати на собі, підштовхуючи один одного, щоб дістатися туди, куди ми хочемо.

Мені подобається кожен день. Хочу, щоб гравці також насолоджувалися кожним днем. Не тому, що ми перші в таблиці, а тому, що ми живемо мрією, друже.

Ми представляємо фантастичний футбольний клуб, ми можемо робити те, що любимо, а все інше — це повага до покладеної на нас відповідальності. Для мене важливо те, що ми даруємо нашим уболівальникам радість, віру та надію. Для цього і існують футбольні клуби. Нам потрібно продовжувати живити це, – сказав Постекоглу.