Прімера. 11-й тур
28 жовтня. Барселона. “Олімпійський”
“Барселона” 17:15 “Реал Мадрид”
Арбітр: Хесус Хіль Мансано
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Барселона”

“Барса” цього сезону радувала грою лише на короткому відтинку, коли їй вдалося виграти два поспіль матчі по 5:0. Решта перемог далися чемпіону проблемно.

Нічиї з “Хетафе”, “Мальоркою” та “Гранадою” показали, що “Барсі” важко пробивати “автобуси”. Тиждень тому “Кулес” виручив із “Атлетіком” диво-дебют 17-річного Гую (1:0). Навіть із “Шахтарем” “Барса” рано кинула грати і ледве за це не поплатилася (2:1).

Каталонці пропускають у середньому по голу за матч, а травми лідерів можуть змусити Хаві ставити у старт необстріляних Ямаля та Ферміна. Все це погані новини перед Класіко. Чи є добрі? Лише миттєва адаптація новачків Гюндогана, Фелікса та Канселу. Власне, на них, тер Штегена та Гаві завтра у “Барси” вся надія.

“Реал”

Якщо “Барса” давно не перемагала красиво, то “Реал” це робив до паузи на збірні. 3:0 з “Жироною”, 4:0 з “Осасуною”, навіть 3:2 з “Наполі” – за них хотілося аплодувати.

Джуд Беллінгем забив 11 голів у 12 матчах, і він поки головний герой усієї Ла Ліги. Як завжди, багато фінтить Вінісіус, Камавінга дає нелюдський обсяг роботи, а Карвахаль сильний у ролі капітана. При цьому чи невразливий “Реал”? Звісно, ні! Варто було “Атлетіко” (1:3) та “Севільї” (1:1) перевести гру в русло дворової бійки, як молодь Мадрида знітилася.

Аби не сконфузитися в Барселоні, “Реалу” треба бути жорсткіше; зламати півзахист Блауграни і розривати його контратаками, як уже було на “Монтіліві” зі схожою за стилем “Жироною”. Ну, і нервів треба поменше, бо щось Вінісіус знову розговорився. Це ще ніколи не йшло команді на користь.

“Барселона” – “Реал”: статистика особистих зустрічей

Ель Класіко – не просто вітрина, а й найкасовіший матч іспанського футболу, от і влаштовують їх якомога частіше. Минулого року, наприклад, “Реал” та “Барса” зустрічалися 5 разів – двічі у Ла Лізі, двічі у Кубку та один раз у Суперкубку Іспанії.

Підсумок? Три матчі, чемпіонат та Суперкубок виграли каталонці; дві гри та Кубок короля дісталися Мадриду. Різниця голів – 9:7 на користь “Реала”.

Орієнтовні склади

Головна інтрига – кого із травмованих встигнуть поставити на ноги лікарі “Барселони”? Поки ходять чутки про Рафінью, де Йонга та Левандовського. Причому Роберт нібито хоче зіграти навіть “на уколах”. Педрі, Роберто і Кунде шансів вийти просто не мають.

У “Реала” вже давно лікуються Мілітао, Куртуа та Себальос, а ось Начо повертається – йому RFEF скоротила дискваліфікацію.

“Барселона”: тер Штеген – Канселу, Араухо, Іньїго Мартінес, Бальде – Гаві, де Йонг, Гюндоган – Ямаль, Левандовський, Фелікс

“Реал Мадрид”: Кепа – Карвахаль, Рюдігер, Алаба, Камавінга – Кроос, Чуамені, Вальверде – Беллінгем – Вінісіус, Хоселу