Про це стало відомо під час позачергової звітно-виборної конференції громадської спілки. За результатами голосування кандидатуру чинного голови Асоціації футболу підтримали 48 із 58 присутніх делегатів.

Участь у роботі конференції взяли перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, депутат облради, голова постійної комісії з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму Віктор Галан-Влащук, керівниця гуманітарного відділу апарату облради, членкиня виконкому Асоціації футболу Волині Галина Карнаухова та футбольний актив області.

Голова Асоціації футболу Волині Віталій Кварцяний відзвітував про роботу у попередні роки та окреслив майбутні перспективи. Так, за його словами, у пріоритеті в нашому регіоні й надалі залишатиметься розвиток дитячо-юнацького футболу, зміцнення матеріально-технічного забезпечення дитячо-юнацьких команд, покращення якості футбольних полів та стадіонів області, де проводяться турніри серед юнаків та дітей.

«Починаючи із 2018 року і по теперішній час до змагань, які пройшли під егідою Асоціації футболу Волині, залучили вдвічі більше дітей, юнацтва, молоді та дорослих. Загалом у 2023 році провели 655 матчів обласного чемпіонату та кубку, а також дитячо-юнацької футбольної ліги Волині. Також відбуваються змагання серед ветеранських команд. Традиційно участь у чемпіонаті та Кубку України беруть збірні Волинської області серед ветеранів у категоріях 35,40,45 років і старші. Розвивається також дівочий футбол, зокрема команда «Ладомир» з Володимира успішно грає у вищій лізі чемпіонату України», – зауважив він.

Втім, чи не найголовнішим завданням, яке ставлять перед собою очільник Асоціації, спортивні функціонери та керівництво області є повернення волинського футболу у професійну футбольну лігу.