Пропонуємо Вашій увазі анонс матчу Ліги Чемпіонів “Барселона” – “Шахтар”.

25 жовтня 2023 року. Ліга чемпіонів. Група Н. 3 тур. 19:45
Стадіон: “Луїс Компаніс” (Барселона)
Суддя: Іван Кружляк (Словаччина)
Трансляція: Megogo

“Барселона”

Підопічні Хаві в Лізі чемпіонів цілком очікувано поки йдуть без втрат. У першому турі “Барселона” вдома буквально знищила бельгійський “Антверпен” з рахунком 5:0, а от у поєдинку наступного туру каталонцям вже було доволі важко, адже “Порту” на виїзді був обіграний з рахунком 1:0. Ситуація для “Шахтаря” погана в тому плані, що поки “блаугранас” точно не розслабляться, адже спробують двічі перемогти український клуб у спарених матчах і таким чином остаточно гарантувати собі вихід у плей-офф та повністю перемкнутися на іспанський чемпіонат.

У Прімері вся увага зараз прикута до останнього матчу “Барселони” вдома проти “Атлетіка”. А якщо точніше – то до 17-річного форварда, котрий забив єдиний і вирішальний гол менше аніж за хвилину після свого виходу на заміну. Причому в українській журналістиці вже доводилося зустрічати щонайменше три варіанти написання його прізвища. Його називали Гую, Гію та Гіу, але суть у тому, що Хаві, наче той фокусник із капелюха, витягнув ще одного таланта “Ла Масії”, котрий врятував усю багатомільйонну команду. А осічка “Реалу” в матчі проти “Севільї” (1:1) призвела до того, що тепер “Барселона” відстає від мадридців всього на одне очко.

“Шахтар”

Донецька команда перемогла у першому ж матчі після відставки Патріка ван Леувена. Команду тимчасово очолив директор клубу Даріо Срна, котрий зумів значно розвантажити “гірників” у моральному плані, покращив атмосферу в роздягальні і на тренуваннях, а наслідком цього стала перемога в матчі чемпіонату України проти ЛНЗ. “Помаранчево-чорні” розгромили суперника з рахунком 3:0 і за втраченими очками вже наздогнали київське “Динамо”. Цікаво, що матч наступного туру проти “Чорноморця” було перенесено з огляду на напружений графік “Шахтаря”. Тепер же “Шахтар” на повноцінній основі очолив асистент наставника “Фейєнорда” Маріно Пушич.

У Лізі чемпіонів донецька команда може похвалитися принаймні матчем попереднього туру. У ньому “Шахтар” поступався на виїзді бельгійському “Антверпену”, але зумів переламати хід гри та здобув перемогу з рахунком 3:2. Навряд чи це дасть “Гірникам” щось більше за третє місце та участь у Лізі Європи, та найцікавіше, що саме після цього успіху вигнали Патріка ван Леувена. Так чи інакше, а сьогодні навіть нічия буде вважатися великим успіхом для української команди. До слова, якщо в “Шахтаря” вимушено пропустить матч лише Лемкін, то в “Барселони” через травми не зіграють Кунде, Левандовскі, Педрі, Рафінья, Роберто та Де Йонг, а Гаві пропустить гру через дискваліфікацію.

Особисті зустрічі

12.04.11 ЛЧ “Шахтар” – “Барселона” 0:1

06.04.11 ЛЧ “Барселона” – “Шахтар” 5:1

28.08.09 Суперкубок УЄФА “Барселона” – “Шахтар” 1:0

09.12.08 ЛЧ “Барселона” – “Шахтар” 2:3

01.10.08 ЛЧ “Шахтар” – “Барселона” 1:2

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Рафінья, Френкі Де Йонг, Серхі Роберто, Роберт Левандовський, Жюль Кунде – усі травмовані. Гаві дискваліфікований. Не факт, що зіграє Педрі. У “Шахтаря” під питанням тільки Микола Матвієнко. Зате відновився Валерій Бондар.

“Барселона”, 4-3-3: Тер Штеген – Канселу, Араухо, Крістенсен, Бальде – Гюндоган, Ромеу, Лопес – Ямал, Торрес, Фелікс

“Шахтар”, 4-1-4-1: Різник – Конопля, Бондар, Ракіцький, Топалов – Степаненко – Зубков, Бондаренко, Криськів, Невертон – Сікан

Коефіцієнти букмекерів:
Перемога “Барселони”: 1,25
Нічия: 7,2
Перемога “Шахтаря”: 14,5