Виконувач обов’язків головного тренера “Шахтаря” Даріо Срна на прес-конференції перед виїзним матчем Ліги чемпіонів із “Барселоною” поспілкувався з представниками ЗМІ.

Так, у мене була пропозиція від “Барселони”, я спілкувався з Луїсом Енріке. Тоді я послухав своє серце. Чи шкодую я? Десь глибоко може і шкодую. Але з іншого боку я залишився у своєму улюбленому клубі. Це було у 2014 році, коли була дуже важка ситуація, розпочалася війна, і я не міг покинути клуб, президента, уболівальників. Це запам’ятовується те, що тебе хотіла підписати “Барселона”. Це багато про що свідчить. Було приємно, але я не пішов. Радий завтра робити все, щоб “Шахтар” показав свою гру проти дуже серйозної команди з дуже серйозним тренером.

“Дуже приємно, коли така людина та тренер як Хаві дає такий комплімент нашому клубу. Хаві дуже добре знає “Шахтар”, йому довелося грати і мучитися проти нього. Наші футболісти приїхали сюди, щоби показати, що вони вміють. Вони вміють грати у гарний футбол. Намагатимемося грати в наш футбол з першої до останньої хвилини. Звичайно, бігатимемо, закриватимемо зони “Барселони”, це дуже сильна команда, фаворит завтрашнього матчу. Але я хочу, щоб наші футболісти отримали завтра задоволення, і вийшли із цієї гри ще сильніше.

Так, “Барселоні” не вистачає пари дуже сильних футболістів, але “Барселона” – це завжди “Барселона”. У “Шахтаря” теж є травмовані футболісти. Ми дивилися “Барселону”, вивчали “Барселону”, і зробимо все, щоб скористатися їхніми слабкостями, і нівелювати їхні сильні сторони. Це футбол, це “Барселона”, впевнений, що наші футболісти будуть завтра і зарядженими, і розслабленими, щоб грати у наш футбол. У нас був дуже важкий період останні місяці, ми не грали в той футбол, який нам потрібен. Зміна тренера має спричинити реакцію. Я вимагаю від своїх футболістів грати у справжній “шахтарський” футбол і отримати задоволення від завтрашньої гри з “Барселоною”.

Ми продали 14 футболістів. Але ми не опустили руки, а почали робити новий молодий “Шахтар”. Ми на гарному шляху. Вважаю, що ця команда може бути однією з найсильніших в історії “Шахтаря” та українського футболу. Ці пацани, які гратимуть завтра, наприклад, Судаков, вони молоді, але вже з досвідом Ліги чемпіонів. У майбутньому вони будуть лише сильнішими. Робитимемо все, щоб посилити команду взимку. Я запевняю вас, що ми на правильному шляху, щоб зробити найсильніший “Шахтар”.