“Верес” та “Рух” своїм матчем відкрили недільну програму одинадцятого туру УПЛ.

УПЛ, 11-й тур.

Верес Рівне – Рух Львів  2 : 5.

0 – 1. Теслюк – 13.

0 – 2. Климчук – 33.

0 – 3. Пастух – 65.

1 – 3. Яго Сікейра – 82.

1 – 4. Пастух – 86.

1 – 5. Квасниця – 88.

2 – 5. Балан – 90.

Господарі перед візитом Руха не перемагали чотири матчі поспіль, а їхня гольова засуха розтягнулась на 326 хвилин. Відтак, команда Лавриненка опинилась на передостанньому місці. Натомість львів’яни перебували у верхній частині турнірної таблиці. Щоправда у попередньому турі вони не зуміли обіграти Минай.

Команди розпочали без традиційної розвідки. Ледвій відбив перед собою потужний удар Кльоца з лінії штрафного. Гості відповіли небезпечним стандартом від Климчука, якому забракло сантиметрів.

Львів’яни поступово перехопили ініціативу і заслужено вийшли вперед. Теслюк скористався провалом в обороні Вереса, ефектно розстрілявши Паста з близької відстані. Юний форвард Руха примудрився двічі пробити в оточенні п’ятьох суперників. У володіннях рівнян продовжували спалахувати “пожежі”. Підопічним Пономарьова дозволяли майже все. Під удар Климчука кинувся захисник, а постріл Сапуги впритул потягнув Паст.

Фестиваль помилок в захисті Вереса завершився результативною помилкою Паста на 33-й хвилині. Сапуга подав, досвідчений кіпер невдало зіграв кулаками, запустивши “свічку”, а Климчук головою холоднокровно виконав у дальній – 2:0. Паст крутився наче білка в колесі і частково реабілітувався за власний фейл. Вже через п’ять хвилин він не дозволив відзначитись Руничу, якому асистував Пастух. Господарі могли скоротити відставання в кінці першого тайму. Ледвій подарував м’яч Шараю, а той не зумів поцілити у напівпорожню рамку.

Після перерви Рух продовжував домінувати. Паст рятував нон-стоп: впорався з ударами Климчука і Сапуги, виграв чергову дуель у Руніча. Та попри воротарські подвиги, Верес не уникнув розгрому. Теллес, який вийшов на заміну, з кутового асистував Пастуху. Останній легко виграв повітря і пробив у ближній. Господарі створили якісний момент на 67-й хвилині. Шарай не зумів переграти Ледвія, замикаючи в дотик передачу з флангу.

В кінці матчу Вересу все ж вдалося забити м’яч престижу. Допоміг стандарт. Яго відгукнувся на скидку від Марусича і спокійно прошив Ледвія. Та на цьому голепад не завершився. Пастух оформив дубль, першим опинившись на добиванні, а Квасниця реалізував розкішну передачу з центру поля. Крапку у матчі поставив Балан, який забив після кутового – 2:5.