19-річний український футболіст Єгор Ярмолюк уперше в кар’єрі з’явився на полі у матчі чемпіонаті Англії за “Брентфорд”. Це сталося у матчі дев’ятого туру АПЛ сезону 2023/24, у якому “Брентфорд” приймав “Бернлі”.

Ярмолюк у кожному попередньому матчі сезону потрапляв до заявки команди, але жодного разу не виходив на поле з лави для запасних. Перед матчем проти “Бернлі” головний тренер “Брентфорд” відзначав, що дебют Ярмолюка може відбутися найближчим часом.

У матчі проти “Бернлі” команда Ярмолюка володіла ініціативою, усередині другого тайму вигравала 2:0 і за 15 хвилин до кінця матчу тренерський штаб випустив українця на поле.

Як зіграв Ярмолюк за час на полі у матчі “Брентфорда”

Українець віддав 8 точних передач, усього спроб 12.

В активі Ярмолюка один удар по воротах, однак він був неточним.

До кінця матчу “Брентфорд” забив третій гол і зрештою виграв матч з рахунком 3:0.

Дебют Ярмолюка в АПЛ переписав історії виступів українців у чемпіонаті Англії.

Що означає дебют Ярмолюка в АПЛ

Єгор Ярмолюк – 11-й український футболіст, що вийшов на поле в чемпіонаті Англії.

Ярмолюк – третій українець, що дебютував в АПЛ у 2023 році. За цим показником 2023-й рік є “найрезультативнішим” для українців. Крім Ярмолюка у цьому році дебютували також Михайло Мудрик та Ілля Забарний.

Ярмолюк – наймолодший український дебютант у складі АПЛ. Він уперше вийшов на поле у 19 років 7 місяців 21 день. Ніхто раніше з українців не дебютував до 20-ти років.

Ярмолюк перейшов у “Брентфорд” улітку 2022 року. Він провів перший сезон у “Брентфорді Б”, перед сезоном 2023/24 він перейшов до основної збірної. Також Ярмолюк є гравцем молодіжної збірної України з футболу.