Збірна України U-17 провела дуже важливий матч у відборі на чемпіонат Європи. Підопічні Володимира Єзерського зустрілися з Німеччиною у третьому турі попереднього раунду відбору.

Відбір Євро-2024 (U-17), 3-й тур.

Україна – Німеччина 0 : 1.

0 – 1. Ізекор – 53.

У попередніх турах збірна України U-17 розписала нічию з фіннами (2:2) і розбила Ліхтенштейн (7:0), який є господарем групи. Для проходу в наступний етап кваліфікації “синьо-жовтим” вистачало і нічиєї проти німців. Через особливості регламенту продовжити боротьбу можна було навіть за умови поразки, але для цього потрібно буде дочекатись завершення інших груп.

Україна впевнено почала гру – Шелекета потужним дальнім перевірив реакцію Геллстерна. Втім, поступово Німеччина перехопила ініціативу і двічі вразила ворота Петренка. На щастя, в обох випадках арбітр фіксував офсайд. В дебюті другої половини фарт завершився. “Синьо-жовті” проспали швидкий розіграш кутового, а потім програли другий поверх Ізекору. Асист в активі Ніка Черни – сина емігрантів з Росії.

Збірна Німеччини навіть не думала скидати обертів, настрілявши 19 ударів за матч. Справа радше могла завершитися розгромом, ніж порятунком українців.

Увечері Фінляндія, найімовірніше, знищить безнадійний Ліхтенштейн і опустить команду Єзерського на третє місце. Україні залишиться стежити за іншими квартетами. Далі пройдуть також 5 з 13 найкращих третіх місць груп. Щоправда, будуть враховуватися лише результати у матчах з першим-другим місцями (тобто Україна матиме одне очко і різницю 2:3).