Англійська Прем’єр-ліга. 9-й тур.
21 жовтня. 19:30. Лондон. “Стемфорд Брідж”
Головний суддя: Кріс Кавана (Англія)
Трансляція: Setanta Sports OTT

“Челсі”

Команда Маурісіо Почеттіно прямо зараз проходить через триматчеву переможну серію, чого у цьому сезоні ми ще не бачили. Останні матчі “синіх” були дійсно вигідно якіснішими у порівнянні з тим, що ми бачили буквально місяць тому. Але будь-хто, поглянувши на результати “Челсі”, одразу відзначить, що перемагали вони відносно слабкі колективи.

Єдина звитяга над біль-менш серйозним клубом відбулась 27 вересня, коли в рамках Кубку Ліги на “Стемфорд Брідж” склав зброю “Брайтон” (1:0). Після того було ще два матчі та дві перемоги: над “Фулгемом” (0:2) та “Бернлі” (1:4).

В контексті хоча б якихось натяків на прояв характеру з боку команди Почеттіно, слід відзначити матч проти “Бернлі”, в якому вони пропустили першими, але завдяки генію Рахіма Стерлінга здобули впевнену за рахунком перемогу. Взагалі прямо зараз гравці лондонського колективу можуть почуватись чудово: на їхньому рахунку серія з кількох перемог, за них забивають гравці, від яких цього вже давно очікували, що може бути краще?

Краще тільки перемога над потужним, та ще й принциповим суперником. Але чи реально здобути перемогу в матчі проти другої команди АПЛ, якщо у тебе півскладу в лазареті? Втім про травми пізніше.

“Арсенал”

Два тижні тому “каноніри” у непростому матчі обіграли головного конкурента у боротьбі за першу сходинку в особі “Манчестер Сіті”. Це був дійсно вражаючий перформанс від команди Мікеля Артети, враховуючи обмежену кількість шансів, яку вони дозволили створити біля власних воріт. Вони явно в чудовому настрої і готові продовжувати свій шлях до вершини.

До звитяги над “містянами” була неочікувана поразка в Лізі Чемпіонів від французького “Ланса” (2:1), після якої всі почали задавати питання про спроможність “Арсенала” повторити подвиг минулого сезону. Але це все ще виглядає як прикра випадковість.

Прямо зараз вони разом з “Тоттенгемом” очолюють турнірну таблицю ліги, програючи “шпорам” тільки за додатковими показниками. Тепер саме ці дві команди залишаються єдиними в нинішньому сезоні АПЛ з нулем у графі “поразки”. Навряд чи Артета готовий змінювати щось у цій графі після візиту на “Стемфорд Брідж”.

Особисті зустрічі

02.05.23 АПЛ “Арсенал” — “Челсі” 3:1

06.11.22 АПЛ “Челсі” — “Арсенал” 0:1

24.07.22 КТМ “Арсенал” — “Челсі” 4:0

20.04.22 АПЛ “Челсі” — “Арсенал” 2:4

22.08.21 АПЛ “Арсенал” — “Челсі” 0:2

Цифри та факти

“Арсенал” виграв останні 4 матчі проти “Челсі” в усіх турнірах;
“Арсенал” не програє в останніх 9 матчах в рамках Прем’єр-Ліги;
“Арсенал” не програє на “Стемфорд Брідж” з 2018 року;
Остання перемога “Челсі” над “Арсеналом” була ще в серпні 2021 року.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Не питайте у Маурісіо Почеттіно про травми, бо аргентинець буде лити багато сліз, а пояснити такий фізичний стан свого колективу все одно не зможе. Через травми стовідсотково пропустять цю гру Уеслі Фофана, Крістофер Нкунку, Ромео Лавія, Бен Чілуелл та Маркус Беттінеллі.

Надзвичайно малоймовірно, що зможуть повернутись до суботи Карні Чуквуемека, Трево Чалоба та Бенуа Бадіашиль. Хоча останній може опинитись на лаві для запасних, якщо вірити словам Маурісіо Почеттіно. Під питанням участь у матчі Акселя Дісасі, Ріса Джейма та Армандо Брої, хоча албанець майже напевно не зіграє, про це заявив аргентинський спеціаліст. Були проблеми і у Коула Палмера, втім, схоже, він буде готовий зіграти з “Арсеналом”.

У Мікеля Артети також не все ідеально, хоч і не настільки катастрофічно, як у колективу зі “Стемфорд Брідж”. Травмовані Юрріен Тімбер та Леандро Троссард. Під питанням участь у протистоянні Вільяма Саліба та Букайо Сака, втім британські ЗМІ запевняють, що вони будуть готові. Та і Мікель Артета хоч і не напряму підтвердив їх готовність зіграти, втім натякнув на це.

“Челсі”, 4-2-3-1: Санчес — Ґюсто, Дісасі, Сілва, Колвілл — Кайседо, Ґаллахер — Палмер, Фернандес, Стерлінг — Джексон

“Арсенал”, 4-3-3: Рая — Уайт, Саліба, Ґабріел, Зінченко — Едеґор, Райс, Вієйра — Сака, Жезус, Мартінеллі