Як стверджує ізраїльський спортивний канал Sport 5, сьогодні (середа) УЄФА ухвалить рішення про долю матчу Ліги Конференцій “Маккабі” Тель-Авів – “Зоря”.

Матч має відбутися в Тель-Авіві 26-го жовтня. Але через війну Ізраїлю з ХАМАС, припинення тренувань “Маккабі”, поспішний виїзд його легіонерів та тренерського штабу за кордон та можливу заборону на виїзд ізраїльських гравців ізраїльтяни офіційно попрохали УЄФА про перенесення.

У вівторок Sport 5 повідомив про інтерв’ю, яке дав йому начальник “Зорі” (сайт каналу називає його Генеральним директором) Ігор Гузь. Згідно з цим інтерв’ю, Гузь розуміє позицію “Маккабі” і готовий до перенесення. Хоча переймається тривалістю війни в Ізраїлі.

“На жаль, ми знаємо, що таке війна. Ми граємо в Польщі через війну і запросили “Маккабі” зіграти тут або поміняти місцями домашній та гостьовий матчі між нами. З нашого боку можна перенести матч взагалі, але питання в тому, скільки триватиме війна в Ізраїлі. Зараз здається, що це займе час, тому УЄФА доведеться приймати рішення. Нечесно грати проти команди, в країні якої війна”.

“Ми знаємо, що відбувається в Ізраїлі, і весь український народ підтримує Ізраїль. Підтримує ваше право захищати себе та всіх нас. Адже весь світ бачив злочини, вчинені ХАМАС проти молоді, дітей, немовлят та дорослих. Потрібно боротися з ним жорсткою рукою”.

На прохання дати оцінку легіонерам, які поспішно залишили країну, Гузь відповів: “Я говорив це і у нас в команді. Я можу зрозуміти тих, хто боїться, і неможливо чекати від футболіста, який ніколи не переживав війну, ракети, зрозуміти ситуацію. Але, на мою думку, справжній чоловік залишається, не йде”.

Також голова Ізраїльської Футбольної Асоціації Моше “Шино” Зоарец дав інтерв’ю Sport 5: “Я розмовляв з людьми з УЄФА. В середу відбудеться ще одна моя розмова з ними, і це питання вирішиться. Я задіяв президента УЄФА в цьому питанні. УЄФА підтримує нас і намагається допомогти. В минулому такого не було, і ніколи не хотіли переносити матчі, а одразу ж відправляли нас за кордон. Але тепер ми бачимо інше ставлення”.

“В УЄФА заявили, що наші баскетболісти грають, але ми пояснили їм різницю, і вони прийняли наше пояснення”.

Слід зазначити, що у вівторок вперше з початку поточного витка конфлікту ізраїльська команда вийшла на матч. Мова про баскетбольний “Хапоель” з Тель-Авіва, який зіграв запланований гостьовий матч у Венеції проти місцевої команди в рамках Єврокубку – другого за статусом клубного турніру в Європі. Домашній матч “Хапоеля” проти литовського “Вулвз”, який мав відбутися 11-го жовтня, перенесено.