16 жовтня молодіжна збірна України (U-21) у відборі на Євро-2025 взяла гору над футболістами Англії – 3:2.

Переможний гол на 94 хвилині забив гравець львівського «Руха» Ілля Квасниця. В розмові з кореспондентом Sport.ua Ілля Квасниця поділився своїми враженнями про вчорашнє протистояння в Словаччині:

– Коли я на 74-й хвилині готувався вийти на заміну, то головний тренер Унаї Мельгоса говорив, щоб встигав не тільки відпрацьовувати в обороні, а й шукав свій шанс в контратаці. На той момент ситуація на футбольному полі була складною. Ми вели в рахунку, але англійці диктували умови. І їм таки вдалося вирівняти становище. Проте я також дочекався свого шансу. В компенсований час отримав передачу від Рубчинського й влучив у дальній кут.

– В такому стилі ти вже раніше неодноразово забивав виступаючи за «Рух».
– Так, але, мабуть, британці не були в курсі, що я так вмію завершувати атаку, ось і поплатилися. Звичайно, після фінального свистка емоції були фантастичні, адже перемогли чинного чемпіона Європи.

– До речі, 94 хвилина стає для тебе щасливою, адже на четвертій доданій хвилині ти забивав кілька днів тому Люксембургу.
– Маєте рацію, тільки в Люксембурзі я довів справу до розгрому, а з Англією забив переможний гол. Як бачите, є суттєва різниця.

– Але ж і в Люксембурзі ти не приховував радості, пригадується, після взяття воріт, ледь не понівечив рекламний щит, перестрибуючи через нього.
– Мене можна зрозуміти, це ж був дебютний гол за молодіжку. Добре, що обійшлося без травми.

– Після фінального свистка Мельгоса привітав тебе з переможним голом?
– Ні, похвалив усю збірну, подякував за гру.

– А хто з України вчора першим додзвонився до тебе?
– Батьки і моя дівчина. Вони мої найвідданіші уболівальники.