Вінгер “Шахтаря” Невертон поділився враженнями від перемоги у товариському матчі з “Рухом” (2:0), у якому він забив свій дебютний гол за “гірників”.

– Це був справді дуже хороший товариський матч. Радий першому голу у складі “Шахтаря”. Кілька днів тому повернулися до тренувань – вони дуже насичені та інтенсивні. Я важко працюю на тренуваннях, щоб потім я зміг показати себе якнайкраще в іграх, а команда – досягти результату.

– Як відчуваєш свій рівень фізичних кондицій та які емоції, незважаючи на те, що забив сьогодні навіть у товариському матчі?

– Думаю, це результат виконаної роботи на тренуваннях. Так, я можу використати це на практиці під час матчу. Що ж на рахунок моєї фізичної форми – зараз вона дуже хороша.

– Що стало запорукою твого гола?

– Я завжди зосереджений напередодні матчу. Намагаюся сфокусуватись на грі, наскільки це можливо.

– Що можеш сказати про українські команди та загалом про чемпіонат України?

– Чемпіонат України суттєво відрізняється від Бразилії. Тут треба мати набагато більше фізичної сили та швидкості в той час, як у Бразилії, на мою думку, гра дещо повільніша. Тому це справді позначилося на мені. У Бразилії футбол не такий швидкий, тож тут потрібна дуже хороша фізична підготовка.

Я добре адаптуюсь. Слава Богу, на тренуваннях та в іграх намагаюся робити все можливе, щоб адаптація пройшла якнайшвидше.