Відбір на ЧЄ-2025. Група F. 3-й тур
Кошице. Кошицька футбалова арена
Арбітр у полі — Густаво Коррейя (Португалія)
Україна U21 19:30 Англія U21
Відеотрансляція — Суспільне, YouTube

Новини України U21

У матчі проти Люксембургу важливими були заміни від Унаї Мельгоси, оскільки вони змогли активізувати дії нашої молодіжки в другому таймі та дозволили перемогти з комфортним рахунком. Хоча не варто забувати про класний гол, який до перерви забив Краснопір.

Перемога над “червоними левами” дала додаткову мотивацію на успіх. Проте Унаї Мельгоса розуміє, що поєдинок проти чинних чемпіонів Європи буде непростим: “Ми знаємо можливості Англії. Там хороші гравці, тому маємо бути своєю найкращою версією, щоб змагатися з ними. Працювали впродовж цього тренувального табору і попереднього також. Це процес. Особливо для молодих гравців. Ми дивимося на ці моменти, як на процес. У вересні ми виконували необхідну роботу. Сподіваюся, що зможемо позмагатися з Англією”

Особливо тішить те, що Олег Очеретько після здобутого струсу мозку в матчі з Люксембургом готовий вийти на поле стадіону в Кошице. Проте є певні питання до Данила Скорко, який заліковує пошкодження.

Орієнтовний склад України U21:

Нещерет, Салюк, Батагов, Смоляков, Роман, Бражко, Очеретько, Рубчинський, Волошин, Брагару, Краснопір

Новини Англії U21

Підопічні Лі Карслі наразі виправдовують звання команди, що захищає титул чемпіона Європи. Вони наразі очолюють турнірну таблицю з двома перемогами, причому рахунки на табло повністю відображали ситуацію на полі.

Однак є й негаразди в стані “трьох левів”: вони втратили одного зі своїх лідерів через травму ноги. Ось що каже про це головний тренер англійської молодіжки: “Думаю, що Коул був би готовий [зіграти проти України], але ми не ризикуємо жодним із гравців. Якщо є бодай невеликі сумніви, що футболіст пропустить гру на вихідних, ми відправляємо його в клуб якомога швидше. Могли залишити Палмера ще на один день і подивитися, як він себе почуватиме, але вирішили інакше. З іншими гравцями все гаразд, але є невеликі застуди та нежить”

Сподіваємося, що втрата півзахисника “Челсі” не відобразиться на видовищності гри від гостей. Адже їхні суперники просто так не здаватимуться.

Орієнтовний склад Англії U21: Треффорд, Брентвейт, Крессвелл, Хамфріс, Льюїс, Філоджин-Байдейс, Елліот, Лівраменто, Делап, Мадуеке, Хекні

Україна U21 — Англія U21. Статистика особистих зустрічей

Раніше ці команди зустрічалися тричі в рамках кваліфікацій на Євро-U21. Двічі матчі завершилася перемогою “трьох левів” і один раз футболісти зіграли внічию.

Україна U21 — Англія U21. Турнірне становище команд

Наразі турнірний шлях обох команд лише починається, тому позиція в таблиці не має жодного значення. Хоча варто відзначити чинне лідерство України та Англії в групі F.

Окрім України та Англії, у групі F грають Люксембург, Сербія, Азербайджан та Північна Ірландія. Прямі путівки на Євро-2025 отримають лише переможці груп та три найкращі команди, що посядуть другі місця.

Ще три перепустки на Євро дістануться переможцям плей-оф. У ньому гратимуть ще шість команд, які фінішують другими у своїх кваліфікаційних групах.