15 жовтня. 21:45. Конья. Стадіон “Конья Бююкшехір Стадіум”
Чемпіонат Європи. Кваліфікаційний раунд. Група D. 8-й тур
Туреччина – Латвія
Де подивитися: MEGOGO
Дискваліфіковані: Марціс Ошс (Латвія)
Травмовані: Арда Гюлер – Антонійс Черномордійс (під питанням), Райвіс Юрковскіс, Владіславс Гутковскіс

Туреччина

Коней на переправі не міняють, а футбольних тренерів можна, що доводить збірна Туреччини. “Місячні зірки” посідали друге місце у групі D і зберігали досить високі шанси здобути пряму путівку у фінальну частину. Проте після поразки у товариському матчі від Японії (2:4) Федерація футболу Туреччини вирішила відправити у відставку Штефана Кунца.

Наступником швейцарця призначили Вінченцо Монтеллу, який вже був досить добре знайомий з турецьким футболом, адже раніше очолював “Адана Демірспор”. Дебют італійця видався блискучим. Турки на виїзді сенсаційно здолали хорватів (1:0) та захопили лідерство у групі. У випадку перемоги Хорватії в паралельному матчі над Вельсом “місячним зіркам” для виходу на Євро-2024 достатньо буде не програти Латвії.

Латвія

Команда Дайніса Казакевича, мабуть, й не розраховувала на сенсаційний прорив на чемпіонат Європи. Проте з роллю абсолютного аутсайдера групи D миритися вочевидь не збиралася. Латвійці вдома дали бій Туреччині, поступившись в драматичному матчі з рахунком 2:3. Потім так само на останніх секундах компенсованого часу втратили одне очко у Вірменії (1:2). Та навіть після п’яти поспіль поразок “вовки” не знітилися. У попередньому турі підопічні Дайніса Казакевича нарешті здобули перші очки у відборі на Євро-2024, вдома перегравши вірменів (2:0). Причому майже весь другий тайм латвійці провели у меншості (на 52-й хвилині Марціс Ошс отримав другу жовтку картку).

Турнірна таблиця групи D

# Команда І В Н П ЗМ-ПМ РМ О
1 Туреччина 6 4 1 1 9 – 6 +3 13
2 Хорватія 5 3 1 1 9 – 2 +7 10
3 Вірменія 6 2 1 3 8 – 9 -1 7
4 Вельс 5 2 1 2 6 – 7 -1 7
5 Латвія 6 1 0 5 5 – 13 -8 3