Італія у домашньому поєдинку розбила Мальту у рамках відбору на Євро-2024.

Відбір на Євро-2024. Сьомий тур

Італія – Мальта – 4:0

Гол: Бонавентура, 23, Берарді, 45+1, 64, Фраттезі, 90+3

Грізні господарі могли виходити вперед вже у дебюті поєдинку. Распадорі подав з кутового, а Манчіні намагався переправити м’яч в сітку головою, однак поцілив у поперечку.

Врешті італійці відкрили рахунок на екваторі першого тайму. Мальта не змогла вийти з-під пресингу господарів – Бонавентура отримав нагоду пробити з лінії штрафного та розкішним обвідним ударом закинув м’яч за комірець Бонелло. Дебютний гол хавбека Фіорентини за “Скуадру Адзурру”.

У доданий до першого тайму час підопічні Спаллетті подвоїли свою перевагу. Барелла з флангу прокинув м’яч на хід Берарді, а той пробив без шансів для голкіпера Мальти.

По перерві господарі довели рахунок до розгромного. Распадорі у штрафному мальтійців прострелив на Мойзе Кіна, форвард Ювентуса не зміг прийняти м’яч, і він опинився у Берарді. Доменіко не розтринькав шанс оформити дубль – 3:0.

Буквально на останніх секундах Фраттезі поставив масну крапку – 4:0. Після цієї перемоги “Скуадра Адзурра” повернулася на другу сходинку у квінтеті С, скинувши звідти Україну. В обох команд по 10 очок, однак італійці випереджають нас за додатковими показниками. До того ж у них є поєдинок в запасі. Щоправда, “синьо-жовті” вже відіграли обидва матчі з фаворитами групи – англійцями. У підопічних Спаллетті виїзна дуель з “Трьома левами” ще попереду.