Сьогодні, 14 жовтня дівоча збірна України WU-17 у німецькому місті Дуйсбург візьме старт у першому раунді кваліфікації чемпіонату Європи 2024 року. Першим суперником синьо-жовтих буде команда господарок. Окрім неї, опонентками українок у групі є футболістки Румунії та Австрії.

«Ми маємо вдосталь інформації про конкуренток. Звісно, фаворити — господарки, німкені, але ми збираємося в першому турі дати їм бій. Наступні опонентки — румунки, яких ми перемогли на квітневому турнірі розвитку під егідою УЄФА. У них практично не змінився склад. Останній суперник, збірна Австрії, намагається дотримуватися того самого стилю, що й господарки. Єдине, чого бракує моїм підопічним, на відміну від візаві, — ігрової практики. Будемо грати, як то кажуть, із коліс. Завдання-мінімум — утриматися в Лізі А, бо тільки поєдинки із сильними командами дозволяють швидше прогресувати», — зазначив напередодні головний тренер дівочої збірної України Сергій Сапронов.

«Я дуже сильно хвилювалася, бо в нас тільки три дні на підготовку. Перший виклик до збірної, і відразу на матчі Євро, — це визначна для мене подія. Сподіваюся, що зможу допомогти команді.

Прийняли мене добре, усе подобається. Дівчата на позитиві, у піднесеному настрої. Усі готуються до старту, хоча перший суперник у нас дуже важкий», — сказала півзахисник Анастасія Мигаль.

«Збір проходить чудово, і ми набираємо форму до поєдинку з Німеччиною. Звичайно, група важка, але в нас найвищі цілі. Ми будемо старатися й битися в кожному матчі до кінця!» — підкреслила захисник Аліна Савка.

Склад дівочої збірної України WU-17

Воротарі: Світлана Снігур («Верес» Рівне), Анна Харченко («Динамо» Київ), Світлана Сахно («Колос» Ковалівка).

Захисники: Аліна Савка («Ворскла» Полтава), Єлизавета Масловська («Шахтар» Донецьк), Марія Ігнатенко, Діана Ткачук (обидві — «Ладомир» Володимир), Анна Бабич, Софія Вершняк (обидві — «Юність» Чернігів).

Півзахисники: Вікторія Савкіна, Зоряна Гладун (обидві — «Ладомир» Володимир), Анастасія Жигадло, Анна Авраменко (обидві — «Кривбас» Кривий Ріг), Марія Осадча («Сістерс» Одеса), Анастасія Мигаль (ДВТК, Угорщина), Алессія Осипчук («Аталанта», Італія).

Нападники: Олена Марценюк («ЕМС-Поділля» Вінниця), Дар’я Запорожець («Динамо» Київ), Софія Коновалова («Ладомир» Володимир), Кароліна Рубан («Кривбас» Кривий Ріг).

Євро-2024 (WU-17). Перший раунд відбору. Ліга А

Група 4

14.10.2023

Німеччина — Україна (14:00)

Австрія — Румунія (17:00)

17.10.2023

Німеччина — Австрія (14:00)

Румунія — Україна (17:00)

20.10.2023

Румунія — Німеччина (14:00)

Україна — Австрія (14:00)

Час початку матчів — київський.