Поки у Європі триває відбір до континентальної першості 2024-го року, далеко за океаном готуються до чемпіонату світу 2026.

Точніше, визначають, хто гідний там зіграти. У зоні КОНКАКАФ відбулися матчі третього туру.

Аргентина мінімально здолала Парагвай. Все вирішив ранній гол Отаменді, забитий з передачі Родріго Де Пауля. Мессі, який пропускав кілька останніх клубних матчів через травму, був у складі, але результативними діями не відзначився. Його замінили на 53-ій хвилині.

Загалом Аргентина суттєво переважала свого суперника. Господарі настріляли близько сімнадцяти ударів по воротах і майже 70 відсотків ігрового часу тримали м’яча. Тож перемога – цілком закономірна.

Чемпіони світу – наразі єдина збірна у своїй зоні відбору, яка демонструє стовідсотковий результат.

Відбір до ЧС-2026. Південна Америка. Третій тур
Аргентина – Парагвай 1:0
Гол
: Отаменді 3


Його могла показати й Бразилія, але у третьому турі принциповий конкурент Аргентини не впорався з Венесуелою. Остання – типовий середняк, який має по одній поразці, перемозі та нічиїй у трьох турах відбору. Проти Бразилії вдалося врятуватись на 85-ій хвилині завдяки голу Бельо.

За господарів відзначився Габріель Жезус, скориставшись передачею місцевого рекордсмена Неймара. Цікаво, що згодом бразильці організували й друге взяття воріт (Вінісіус Жунор), але його скасували через положення “поза грою”.

Загалом не критична, а просто неприємна втрата у виконанні одного з фаворитів відбору.

Відбір до ЧС-2026. Південна Америка. Третій тур
Бразилія – Веенсуела 1:1
Голи
: Жезус 50 – Бельо 85


Ще одна доволі іменита збірна регіону, – Чилі, – прагне не допустити помилок минулого й не залишитися без Мундіалю. У ніч на сьогодні збірна Алексіса Санчеса (ветеран – досі у грі) не без проблем впоралася з Перу.

Проблеми були не з оформленням ігрової переваги над суперником, а з її конвертацією в реальний результат. Тримаючи м’яч 60 відсотків ігрового часу, втричі перевершуючи суперника за кількістю ударів по воротах, чилійці спромоглися забити тільки на 74-ій хвилині. Взяття воріт організували два гравці, які виступають не у Європі – Вальдес та Пульгар.

Вже наприкінці, коли збірна Перу намагалася панічно відігратися, чилійці підловили суперника ще раз, збільшивши свою перевагу завдяки автоголу. Таким чином, після поразки та нічиєї у перших двох турах – перша перемога.

Відбір до ЧС-2026. Південна Америка. Третій тур
Чилі – Перу 2:0
Голи
: Вальдес 74, Лопес 90+1 (автогол)