У понеділок, 9 жовтня, генеральний директор “Полісся” Володимир Загурський та перший віце-президент УАФ Вадим Костюченко ухвалили перші результати тестування автомобіля обладнаного системою ВАР, який житомирський клуб закупив та передав Українській асоціації футболу.

Перед початком сезону з такою ініціативою виступив президент Полісся Геннадій Буткевич і зараз автомобіль з усім необхідним обладнанням готовий до роботи на матчах чемпіонату.

Також у “Поліссі” кажуть, що до такої ініціативи приєднаються надалі й інші клуби УПЛ.

“Ми стоїмо на принципі fair play і розуміємо, що в сучасних умовах без технології ВАР не обійтися. Ми це підтверджуємо і тим, що закупили цю машину власним коштом. Її обладнання обійшлося майже в 300 тисяч євро. Ми це зробили першими в Україні та також наголошуємо, що перші 10 турів “Полісся” є єдиним клубом, який з власної ініціативи звертався до УАФ, і абсолютно кожен матч, включаючи кубковий у Житомирі, проведений із системою ВАР. Послуги роботи цієї системи на матчах ФК “Полісся” сплатив за свій рахунок.

Наш приклад був прикладом для інших клубів, ми знаємо, що інші клуби так само здійснили, але вже після нас, закупівлю машин ВАР. Сподіваємося, що вже найближчим часом переданий нами автомобіль розпочне роботу і стане на обслуговування арбітражу”, – розповів Володимир Загурський.