Бен Біньямін – опорний півзахисник футбольного клубу “Кір’ят-Ям”, який виступає у 3-му дивізіоні чемпіонату Ізраїлю, втратив ногу після нападу ХАМАС 7 жовтня, повідомляє Foxsport.

28-річний гравець разом зі своєю дівчиною та товаришем по команді був на фестивалі в кібуці Реїм біля міста Офакім, за 30 км від сектору Газа.

Брат Біньяміна, який також був присутній на вечірці, уникнув нападу, сховавшись від бойовиків, що нападали на автомобілі.

Коли нападники ХАМАС почали стріляти по учасникам фестивалю, футболіст спробував сховатися у сховищі. Терористи кинули гранату, де ховався Беньямін. Внаслідок вибуху у гравця виявилася розірвана нога.

Пізніше Беньяміна та його дівчину було евакуйовано до лікарні, де негайно прооперували, проте врятувати ногу не вдалося. Гравця чекає ще одна операція з видалення осколків.

“Йому відрізали ногу. Бойовики кинули в них кілька гранат, коли вони намагалися сховатися у сховищі. Вони не знають, як їх евакуювали. У якийсь момент нам вдалося з ними зв’язатися. Бен шокований ситуацією, але насправді найголовніше, що вони живі”, – заявив батько гравця.

Бен Біньямін за свою кар’єру встиг пограти за “Хапоель Акко”, “Хапоель Ноф Хагаліль” та “Кафр Касім”. Минулого сезону він грав за “Іроні Ашдод” (Південна ліга), а у травні цього року перейшов у “Кір’ят-Ям”.