Житомирське “Полісся” у матчі з двома вилученнями і пенальті сенсаційно перемогло київське “Динамо”.

Українська Прем’єр-ліга. 10-й тур.

«Полісся» – «Динамо» – 3:2

 Крушинський (15), Будківський (64), Козак (70) – Буяльський (4, 50 з пенальті).

 Аріелсон (16), Морозко (49), Танковський (53) – Н.Волошин (45), Тимчик (60).

 Морозко (57, друге попередження) – Караваєв (90+3).

«Полісся»: Бойко, Смоляков, Шабанов, Чоботенко, Морозко, Танковський (Огіря, 84), Крушинський (Гітченко, 71), Кушніренко, Козак, Аріелсон (Будківський, 61), Макуана.

Запасні: Кудрик, Янаков, Шастал, Шаповал, Грицук, Поспєлов.

«Динамо»: Бущан, Тимчик (Беніто, 68), Дячук, Сирота, Дубінчак, Бражко, Андрієвський, Буяльський, Н.Волошин (Кабаєв, 68), Караваєв, Ванат.

Запасні: Нещерет, Моргун, Вівчаренко, Малиш, Біловар, Шепелєв, Царенко, Рамадані.

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Центральний стадіон «Полісся» (Житомир).

Кияни вийшли вперед уже на 4-й хвилині зустрічі. Олександр Андрієвський чудово закинув м’яч до штрафного майданчика, де Назар Волошин п’ятою віддав передачу на Віталія Буяльського, а той забив у порожні ворота.

Житомирський клуб відігрався на 15-й хвилині – Борис Крушинський з-за меж штрафного майданчика пробив у правий верхній кут. Георгій Бущан дотягнувся до м’яча, але врятувати свою команду не зумів.

На старті другого тайму “біло-сині” знову повели в рахунку. На 50-й хвилині Буяльський з пенальті переграв Дениса Бойка після того, як Євген Морозко потягнув за футболку Владислава Ваната у карному майданчику господарів.

На 57-й хвилині “Полісся” залишилося в меншості – Морозко отримав другу жовту картку.

Незважаючи на чисельну меншість, команда Юрія Калитвинцева зуміла оформити камбек. На 64-й хвилині Пилип Будківський після розіграшу кутового з рикошетом від Володимира Бражка відправив м’яч у ворота Бущана.

А через шість хвилин Артем Козак покарав оборону “Динамо” за жахливу гру та з меж штрафного майданчика пробив у дальній кут.

Підопічні Мірчі Луческу намагалися уникнути поразки, але не змогли цього зробити. Догравали матч команди в рівних складах – на 90+3-й хвилині Олександр Караваєв заробив пряму червону картку за гру високо піднятою ногою у голову супернику.