“Барселона” не була найкращою командою на “Драгау”, але перемогла завдяки концентрації та характеру.

Перший тайм не порадував нічиїх уболівальників – якщо чесно, це було важко дивитися. Гра без моментів, багато безцільного володіння, подачі у нікуди. Таке.

На 33-й хвилині до всього додалася травма Роберта Левандовського, якого в підкаті грубо збив Давід Карму. Враховуючи, що в лазареті “Барси” вже лікуються Педрі, де Йонг та Рафінья, фани каталонців точно напружилися.

Але що ми побачили далі? Юне дарування “Порту” Ромаріу Бару просто подарував м’яч Гюндогану у центрі поля, той вивів на ворота Феррана Торреса – і вінгер не промазав.

У другому таймі за рахунку 1:0 на свою користь “Барса” вже майже не атакувала – тільки відбивалася і чекала свистка. Нечасто ми її бачили в такому становищі, але й часи для “Кулес” нині не найкращі.

Щодо “Порту”, то він біг уперед і створював шанси, проте у вирішальні моменти гості були кращими. Так, Кунде в підкаті зірвав вихід Пепе (але не того!) віч-на-віч, з’ївши три метри фори. У схожому ключі форварда зупинив Араухо. Тер Штеген впевнено відбив як удар “з носка” від Венделла, так і кручену спробу Галено. Таремі таки забив бісіклетою, але із явного офсайду.

Також був момент із пенальті на ворота “Барси”, але там ВАР чітко дав зрозуміти, що першим рукою зіграв гравець “Порту”.

Що це означає? Правильно, каталонці вимучили три очки і тепер із шістьма балами очолюють групу. Де-факто дорога в перший за три роки плей-оф ЛЧ для них відкрита. У “Порту” – три очки, як і у “Шахтаря”; у “Антверпена” – нуль.

2-й тур Ліги чемпіонів. Порту. “Драгау”

“Порту” – “Барселона” – 0:1

Гол: Ферран Торрес, 45+1