Журналіст та коментатор Віктор Вацко прокоментував рішення УЄФА повернути російські команди U-17 до європейського футболу.

«Мотивація мене просто порвала. Мовляв, діти не повинні нести покарання за дії, відповідальність за які лежить виключно на дорослих. Ну і грати вони будуть під нейтральним прапором.

У мене одне питання – ви #### ##### ####### не складете собі два плюс два? Це важко зрозуміти, що через дії їхніх дорослих п#####в страждають не їхні, а наші, українські діти насамперед? Без світла, без тепла. Хтось без рідної домівки. Хтось під постійними обстрілами. Хтось без батьків. Хтось взагалі виїхав з України.

Вони, с##а, коли атакували Україну, думали про наших дітей? Бачив у лікарнях, як ці тварюки думали про наших дітей. А ви там у ситій мирній Європі, б###ь, не відстрілюєте, що така лояльність до країни-агресора, країни-злочинця – лише перший крок до спортивно-політичної вседозволеності. Чи коли під’їхали чемоданчики від «Газпрому», ви б###ь, втратили здатність думати.

Ну і далі питання. У нашій УАФ, у час, коли президент у СІЗО – хтось ще здатен займатися міжнародними кейсами? 200 віцепрезидентів на зарплатні. Ви там що робите? Стрічки на урочистих заходах перерізаєте і віскарь потягуєте? Вам не соромно, що у справі, яка безпосередньо стосується боротьби нашого, вашого народу з агресором – першою з публічною заявою виходить не УАФ, а Асоціація Англії? Ви чим там займаєтеся? Що для вас важливо?

Ця історія ще раз показує: якщо суд доведе, що Павелко винен – у той же день все керівництво УАФ, всі, хто мовчки його підтримують, бо так їм вигідно, зарплатня ж капає, всі вони повинні піти у відставку як недієздатні», – сказав Вацко.