Змазаним вийшов дебют Ігоря Климовського в “Кремені”. І навіть не тому, що кременчужани поступилися “Металургу” (1:2). Нового головного тренера і його підопічних обурило “дивне” суддівство бригади Андрія Зайцева.

Кременчужани акцентують увагу на двох епізодах, котрі, на їхню думку, вирішили долю матчу 10-го туру першої ліги. На 16-й хвилині Дудник головою забив після подачі кутового Азізовим – арбітр взяття воріт відмінив після піднятого прапорця асистента: начебто при подачі м’яч вийшов за лицьову лінію. А на 48-й у карному майданчику “Металурга” не без допомоги суперника впав Жданович.

Захисник Давронбек Азізов досі не розуміє, чому гол Дудника не зарахували:

– Я виконував кутовий, стояв на лінії, усе бачив. М’яч не залишав межі поля – пролетів над воротарем і опустився на “п’ятачок”. Чистий гол. Я ж не Роберто Карлос, закручувати м’ячі, як легендарний бразилець, не вмію – щоб вони летіли проти всіх законів фізики! Не розумію, чому суддя вирішив відмінити взяття воріт. Бо поки ми раділи, він свиснув, запоріжці провели контратаку і відкрили рахунок. То це за правилами?

Пенальті на 48-й хвилині був “залізобетонний”, впевнений півзахисник Олексій Жданович:

– Була боротьба Костюка та Крапивного, м’яч полетів у мій бік – поставив корпус, щоб його зберігти і потім обробити. У цей момент відчув удар у спину, впав. Встояти на ногах не було жодної можливості. Чиста “точка”!

Кременчужани нагадують, що це не перший випадок, коли судді помиляються в один бік у їхніх протистояннях з “Металургом”. Торік у стартовому турі чемпіонату арбітр Цибулько вилучив захисника Сидоренка і призначив 11-метровий у ворота “Кременя”. Після чого директор кременчуцького клубу Андрій Філь заявив, якщо таке необ’єктивне суддівство продовжиться, керівництво готове навіть зняти команду зі змагань.

На щастя, до цього справа не дійшла. “Кремінь” грає, але суддівські помилки продовжуються…