Керівництво Ліверпуля обурене помилками арбітрів і планує вжити заходів, щоб подібних інцидентів траплялося менше.

“Ми приймаємо визнання PGMOL своїх невдач в матчі сьомого туру. Зрозуміло, що правильне застосування законів гри не відбулося, що призвело до підриву спортивної чесності.

Ми повністю приймаємо тиск, під яким працюють офіційні особи матчу, але передбачається, що цей тиск пом’якшується, а не посилюється завдяки наявності та впровадженню VAR. Тому незадовільно те, що не було надано достатньо часу для прийняття правильного рішення, і що не було подальшого втручання. Те, що такі недоліки вже були класифіковані як “значна людська помилка”, також є неприйнятним. Будь-які результати мають бути встановлені лише шляхом перевірки та з повною прозорістю.

Це життєво важливо для надійності майбутнього прийняття рішень, оскільки це стосується всіх клубів, в яких отримані знання використовуються для вдосконалення процесів, щоб гарантувати, що подібна ситуація більше не повториться. Тим часом ми вивчимо діапазон доступних варіантів, враховуючи очевидну потребу в ескалації та вирішенні”, – заявив Ліверпуль на своєму офіційному сайті.

Як інформує журналістка Sky Sport Мелісса Редді, існує великий поштовх до того, щоб повноваження перевірки PGMOL не обмежувались лише недоліками VAR і тим, як це сталося, а перевіряли процес призначення посадових осіб. Нагадаємо, що два відеоасистенти за 48 годин до зустрічі Ліверпуля та Тоттенхема працювали на матчі в ОАЄ.