“Минай” залишається єдиною командою в нинішньому чемпіонаті, яка не знає смаку перемог. У “Оболоні” справи не набагато кращі, однак сенсаційна кубкова перемога над “Динамо” надала “пивоварам” впевненості.

УПЛ, 9-й тур.

Минай – Оболонь Київ  0 : 1.

0 – 1. Тарануха – 78.

Минай залишався єдиною командою у сезоні УПЛ, якій досі не вдалося здобути перемогу. Статистичні показники теж критично низькі, тож боротьба за виживання може стати головною темою поточного чемпіонату для закарпатців – а вони вже програли один матч прямому конкуренту (Металісту 1925). З огляду на ці факти, підопічних Володимира Шарана у матчі з Оболонню не влаштовувала навіть нічия.

Перший тайм виявився рівним. Команди розмінювались непоганими моментами практично одразу після старту зустрічі. Так, вже на 5-й хвилині Приймак замикав подачу з кутового, пробивши прямо в Бандуру – той парирував перед собою, але встиг зафіксувати м’яч.

Минай відповів на 12-й контратакою, яку Твердохліб завершив пострілом з-за меж штрафного. Сфера пролетіла поруч з лівою стійкою. Втім, Оболонь продовжувала діяти гостріше. На 17-й хвилині Груша скидував подачу з лівого флангу в район лінії воротарського, а Суханов зіграв на добиванні після відскоку. Бандура врятував закарпатців.

На 30-й же хвилині Лук’янчук замикав навіс з кутового (Бандура виручив). Минай же до кінця першого тайму зміг організувати лишень атаку з прострілом на 11 метрів, однак Твердохліб знову змазав. Зрештою, відпочивати команди відправились за нулів на табло.

Другий тайм був менш цікавим і динамічним, але підопічні Володимира Шарана виглядали значно гостріше. Так, на 52-й хвилині вони мали виходити вперед внаслідок подачі Дмитрука з правого флангу – Одарюк замкнув головою, але м’яч впав на каркас! На 74-й же Кораблін пострілом з лінії воротарського завершував навіс Твердохліба, однак Рибка дістав м’яч з-під поперечки.

У Оболоні за цей час було лишень непогане замикання кутового у виконанні Мороза на 66-й хвилині. Тим не менш, саме кияни відкрили рахунок. Бандура на 78-й хвилині не зміг перехопити крос від Османа, лишень зачепивши м’яч кінчиками пальців – вийшли ідеальна скидка на Тарануху під удар в порожні. 0:1! Заміна Валерія Іващенка спрацювала (Ростаслав вийшов замість Груші на 56-й хвилині).

Минай одразу ж пішов відігруватись – і був близьким до цього. Вже на 82-й хвилині господарі могли заробити пенальті внаслідок вривання Корабліна на правий край штрафного. Косовський, судячи з відеоповтору, штовхав Тимура, але арбітри проігнорували епізод. VAR на матчі не було.

Наприкінці основного часу Рибці довелося парирувати удар Вітенчука з меж штрафного та лонгшот від Булези, а вже у компенсований час врятувати Минай міг Бандура – той опинився на замиканні подачі з кутового. Втім, голкіпер пробив плечем, а подальша контратака Оболоні завершилась промахом Таранухи повз порожні.

Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу киян.