Вболівальники Евертона, м’яко кажучи, не висловили захоплення від гри Віталія Миколенка проти Лутона, в якому «іриски» програли з рахунком 1:2. Деякі навіть переходили на нецензурну лексику.

30 вересня Евертон програв матч сьомого туру АПЛ Лутону з рахунком 1:2. Вболівальники «ірисок», вочевидь, незадоволені фактом поразки команді, яка до цього в АПЛ ще не перемагала.

Одним із винуватців даного фіаско фанати Евертона зробили захисника, якому добряче дісталося від дописувачів мережі X (раніше – Twitter):

  • DaAlexJohnson: «Миколенко дійсно був жахливим в обороні».
  • Matt_8888_: «Щедро ставлю Миколенку одиницю за даний матч».
  • Ted141564523454: «Миколенко – це навіть не рівень Чемпіоншипу».
  • SafeForPandas: «Миколенко не може робити базові речі, які очікуються від сучасного фулбека. 23,5 мільйони євро за нього – неймовірна втрата грошей».
  • PG3640: «Миколенко до біса жахливий».
  • E10SAM: «Настільки ж Миколенко зараз розчаровує».
  • CJLowndes: «Миколенка потрібно вигнати з Евертона. Абсолютно непотрібний футболіст. Жахливо йде вперед, і не дуже грає добре в обороні.

А от Ліверпульська преса позитивно оцінила гру Віталія Миколенка проти Лутона в атаці, але негативно відгукнулася про дії українського захисника в обороні, зокрема, при другому пропущеному голі «ірисок».

30 вересня Евертон Віталія Миколенка поступився Лутону в матчі сьомого туру АПЛ з рахунком 1:2. Ліверпульська преса відзначила старання гравця, але зіпсували картину дії захисника при другому голі дебютанта АПЛ.

Liverpoolecho – 4/10

«Миколенко вимкнувся під час другого голу Лутона, залишивши Карлтона Морріса відкритим на задній стійці, щоб звести нанівець свою попередню хорошу роботу, просуваючись вперед і вибравши Онану для удару ззаду п’ятою».

Liverpoolworld – 5/10

«До перерви віддав кілька хороших передач і створив чудовий шанс для Онани ударом п’ятою в підкаті. Але при другому голі Лутона залишився з двома гравцями на задній стійці і потребував кращої комунікації».

Goodisonnews – 5/10

«Як і багато гравців Евертона, добре розпочав гру, але, можливо, був винний у другому голі гостей, оскільки не догледів за м’ячем, коли Морріс влучно пробив повз задню стійку воріт. Був кращим у нападі, ніж у захисті, створивши один великий шанс завдяки відмінному ключовому пасу».

Також свої вердикти винесли аналітичні портали, які відзначили виступ Миколенка наступним чином: Sofascore – 7.5 (одна з двох найкращих оцінок у команді), Whoscored – 6.9 (четверта оцінка в команді).

Евертон в наступному матчі зіграє проти Борнмута Іллі Забарного.