АПЛ. Евертон з Миколенком у складі поступився Лутону

В межах 7-го туру чемпіонату Англії “Евертон” приймав “Лутон”.

АПЛ, 7-й тур.

Евертон – Лутон 1 : 2.

0 – 1. Лок’єр – 24.

0 – 2. Морріс – 31.

1 – 2. Калвер-Льюїн – 45.

Віталій Миколенко потрапив у стартовий склад “ірисок” на цей поєдинок. Це був лише 3-й матч для 24-річного українця у цій кампанії АПЛ. Однак слід зазначити, що ігри в яких Віталій брав участь, він відіграв повністю.

Також Миколенко у цій кампанії відіграв два матчі у Кубку англійської ліги.

Перший тайм був доволі рівним, а Віталій відзначився кількома непоганими скидками на лінії штрафного, запускаючи атаки з гострими ударами. Після одного з його навісів Калверт-Льюїн пробивав головою метрів з шести (в руки голкіперу), однак всі ці плюси затьмарили пропущені голі.

Частково вони на совісті українця. На 24-й хвилині він не зміг накрити Морріса, давши йому пробити в поперечку (Лок’єр зіграв на добиванні), а на 32-й наш земляк банально не встиг за Моррісом при подачі зі стандарту. Щоправда, у першому випадку накрити Кайла не змогли навіть три захисники Евертона…

…а у другому Миколенко опинився один проти двох суперників. Та і загалом схема оборони “ірисок” виглядала дивно – проти шести футболістів Лутона грали вісім мерсисайдців, але у гостей все одно знайшлася людина без опіки. Привіт Шону Дайчу та його штабу.

Другий тайм виявився не таким цікавим, як перший. Гра пройшла у боротьбі, стандарти майже зникли, та і моментів практично не виникало. Не виблискував і Миколенко, хоча провалів у Віталія теж не було. У підсумку, фінальний свисток зафіксував перемогу Лутона – дебютну в історії АПЛ!

Попри поразку й пропущені м’ячі, Sofascore поставив українцю найвищу оцінку серед гравців Евертона (і одну з найвищих у матчі взагалі). В активі Віталія – 7 переможних єдиноборств у 7 епізодах, 6 відбирань у 6 спробах, 3 вдалих виноси, 4 успішних передачі з просуванням (із 7 спроб), 113 дотиків до м’яча до 80% точності пасів. Плюс, три паси під удар.

Із мінусів – слабка робота в повітрі (1 перемога в 3 епізодах) та низька якість навісів (1 точний з 5-ти).

Максимович Назар

Recent Posts

Інтер Маямі вирвав перемогу на 90+4 хвилині, Кривцов вийшов на заміну

Відбувся поєдинок 14 туру чемпіонату MLS в сіхідній конференції, в якому грали «Інтер Маямі» та…

59 хв. ago

Усик за очками переміг Ф’юрі та став абсолютним чемпіоном світу в хевівайті

Увечері 18 травня в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) відбулося велике шоу боксу.Читати далі

1 годину ago

Іспанія розгромила Англію у фіналі жіночого чемпіонату Європи U-17

У фіналі жіночого чемпіонату Європи U-17 збірна Іспанії перемогла команду Англії (4:0). Читати далі

8 години ago

Георгій Судаков: Не зупиняюсь на досягнутому, відновлюємось і готуємось до Євро

Півзахисник «Шахтаря» Георгій Судаков підбив підсумки клубного сезона 2023/24, у якому гірники стали чемпіонами України та завоювали Кубок…

8 години ago

Шовковський: Якщо суддя свиснув фол, хоче або не хоче, але має ставити 11-метровий удар

“Біло-сині” оформили впевнену перемогу над “Кривбасом” (3:1). Олександр Шовковський розуміє емоції Вернидуба щодо призначеного пенальті,…

9 години ago