Прімера. 8-й тур
30 вересня. Жирона. “Монтіліві”
“Жирона” 19:30 “Реал Мадрид”
Арбітр: Хуан Пулідо Сантана
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Жирона”

“Жирона” зіграла внічию на “Аноеті” у стартовому турі, після чого виграла шість матчів поспіль. Це найкраща серія каталонців в еліті.

З останнього – тиждень тому команда Мічела розбила “Гранаду” (5:3), а в середу показала характер і завидну фізику на полі “Вільярреала” (2:1), перевернувши матч після перерви. Наш Віктор Циганков був на других ролях, а ось Артем Довбик забив 3-й гол у Ла Лізі. Ветеран Стуані задвинутий в запас.

Звісно, вийдуть українці і на “Реал”, адже вони обов’язкові компоненти найкращої атаки Ла Ліги на даний момент (18 голів). При цьому оборона у каталонців така собі, і раніше стримала лише “Хетафе” та “Лас-Пальмас”. “Реал” її майже напевно проб’є. І що лишається господарям? Правильно – штурмувати ворота Кепи. В цьому їх шанс.

“Реал”

Якщо “Жирона” живе у казці, то Мадрид переживає звичайний початок сезону. Сім перемог, поразка в дербі з “Атлетіко” (1:3) – це життя, нічого екстраординарного.

Аналізувати мідвік “Вершкових” нема сенсу – “Лас-Пальмас” грав так погано, що Анчелотті навіть не випустив Модрича та Беллінгема, явно готуючи обох на “Жирону”. Травма Алаби – ось єдиний важливий момент. Після неї в центрі захисту “Реала” не залишилося альтернатив парі Рюдігер – Начо.

Надіятися на неї – так собі ідея, а отже і шанс Мадрида теж головно в атаці, що означає гру на зустрічних курсах. Вінісіус, Беллінгем і Родріго – ось хто на папері має виграти її для “Реала”, але чи виграє? Грати на полі суперника, що упіймав кураж, буває вкрай непросто.

“Жирона” – “Реал Мадрид”: статистика особистих зустрічей

До всього, каталонці реально круто грають проти “Реала” – у 6 матчах у Ла Лізі у них 3 перемоги та лише 2 поразки.

У тому числі минулого сезону “Жирона” в гостях втримала 1:1, а вдома ефектно перемогла 4:2 із вже знаменитим покером Таті Кастельяноса.

Орієнтовні склади

У “Жирони” поза грою лише запасні – центрхав Борха Гарсія, крайок Тоні Вілья, стопер Бернардо Еспіноса. У “Реала” ж втрати суттєвіші – лікуються Куртуа, Мілітао та з недавніх пір Алаба.

“Жирона”: Гассаніга – Коуто, Ерік Гарсія, Блінд, Гутьєррес – Давид Лопес – Циганков, Алейш Гарсія, Мартін, Савіо – Довбик

“Реал”: Кепа – Карвахаль, Рюдігер, Начо, Фран Гарсія – Вальверде, Чуамені, Модрич – Беллінгем – Вінісіус, Хоселу