Англійська Прем’єр-ліга. 7-й тур.
30 вересня. 17:00. Борнмут. “Віталіті Стедіум”
Головний суддя: Майкл Салісбюрі (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

“Борнмут”

Підопічні Андоні Іраоли насправді проводять куди сильніший сезон, ніж це відображає турнірна таблиця Прем’єр-Ліги. Важливо зазначити, що на початку сезону у “вишень” дуже непростий календар, завдяки якому вони зіграли, наприклад, проти “Вест Гема”, “Ліверпуля”, “Тоттенгема”, “Брайтона” та “Челсі”. У двох з п’яти вищеперечислених матчів вони навіть змогли забрати нічию.

А там, де “Борнмут” повинен перемагати без варіантів, він і перемагає, а саме — в Кубку Англійської Ліги, де їм зустрічались “Суонсі” та “Сток Сіті”. У середу вони приймали у себе вдома “гончарів” і дуже спокійно з ними розібрались, здобувши перемогу 2:0.

Цілком можливо, що ця звитяга над “Стоком” стане для хлопців Іраоли відправною точкою до подальших перемог. Проте їхній суботній суперник виглядає надзвичайно потужно, щоб говорити про легкі та спокійні перемоги. Домінік Соланке та Філіп Біллінг як головна зброя “вишень” в атаці, спробують зробити все можливе, щоб пройти оборону “Арсенала”. А Ілля Забарний разом зі своїми партнерами по захисту отримують черговий виклик: їм потрібно спинити Жезуса, Нкетіа та Сака (якщо останній буде готовий вийти на поле).

“Арсенал”

Обігравши у середу “Брентфорд” у рамках Кубку Ліги, “Арсенал” повернувся на переможний шлях. Не те, щоб “каноніри” з нього надовго сходили, просто у минулому турі вони розіграли бойову нічию зі своїм найпринциповішим суперником, “Тоттенгемом” (2:2). Це була друга втрата очок від команди Мікеля Артети у цьому сезоні, перша сталась також у лондонському дербі, тоді у матчі проти “Фулгема” фінальний свисток арбітра також зафіксував нічию 2:2.

Все решта — це суто перемоги, особливо варто відзначити легку прогулянку проти нідерландського “ПСВ” в матчі першого туру групового етапу Ліги Чемпіонів. “Каноніри” просто знищили свого суперника з рахунком 4:0. Можливо, коли вони виходитимуть на матч проти “Борнмута”, то в голові триматимуть те, що в середу їм потрібно буде зіграти другий тур групового етапу ЛЧ проти “Ланса”.

Втім враховуючи форму французької команди у цьому сезоні, напевно, економити сили не варто. Очікуємо, що “вишні” доставлять їм більше проблем, ніж “Ланс” наступного тижня. Та і у матчі проти “Брентфорда” у середу кілька основних виконавців отримали відпочинок, тому ноги мають бути свіжими.

Особисті зустрічі

04.03.23 АПЛ “Арсенал” — “Борнмут” 3:2

20.08.22 АПЛ “Борнмут” — “Арсенал” 0:3

27.01.20 КА “Борнмут” — “Арсенал” 1:2

26.12.19 АПЛ “Борнмут” — “Арсенал” 1:1

06.10.19 АПЛ “Арсенал” — “Борнмут” 1:0

Цифри та факти

  • В 9 з останніх 12 матчів між “Борнмутом” та “Арсеналом” в усіх турнірах проходила ставка ТБ 2.5;
  • “Арсенал” виграв 6 з останніх 7 матчів проти “Борнмута”;
  • “Борнмут” не може обіграти “Арсенал” вже 10 матчів поспіль.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Андоні Іраола має достатньо неприємну втрату в особі захисника Ллойда Келлі, який отримав пошкодження і наразі невідомо, коли зможе повернутись до загальних тренувань з командою. Окрім того, у “Борнмута” зберігаються давніші втрати: травми у Раяна Фредрікса, Алекса Скотта, Еміліано Маркондеса та Кріса Мефама.

У “Арсенала” достатньо цікава ситуація по травмах, адже одразу декілька гравців близькі до повернення на поле і важко спрогнозувати, хто дійсно зможе взяти участь у матчі. Під питанням Ґабріел Мартінеллі, Леандро Троссар, Деклан Райн та Букайо Сака.

А от хто точно не зіграє і не викликає жодних питань, так це Юрріен Тімбер, якого, цілком можливо, у цьому сезоні ми вже не побачимо, а також Томас Партей.

“Борнмут”, 4-2-3-1: Нето — Ааронс, Забарний, Сенесі, Керкез — Біллінґ, Кук — Таверньє, Крісті, Клюйверт — Соланке

“Арсенал”, 4-3-3: Рая — Уайт, Саліба, Ґабріел, Зінченко — Едеґор, Жоржиньо, Вієйра — Жезус, Нкетіа, Нелсон